המוגלובין 9.5 אצל תינוקת בת 1.5

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/02/2014 | 18:19 | מאת: הגר

שלום רב, בספירת דם שעשינו היום נמצא המוגלובין נמוך מאד 9.5 . לא הקפדתי לתת לבתי טיפול ברזל בקביעות, כפי שהמליצו בטיפת חלב. מה כעת עליי לעשות? אשמח לקבל ייעוץ גם מבחינת תזונה נכונה. תודה רבה

שלום, השאלה אם סיבת האנמיה היא חוסר ברזל ומדוע? האם בעיות בהריון או בלידה? בהזנה? אולי לא סופגת עקב שלשול, צליאק למשל? אם אכןמדובר בחוסר ברזל על רקע חוסר אכילה- יש כמובן לטפל בתכשיר ברזל ולהעשיר את התזונה , יחד עם יעוף של דיאטנית מאחר וקשה לתת לפעוטות בגיל כזה בשר לסוגיו. הברזל מצוי בטחינה, חלבה, קטניות כגון עדשים שאפשר להוסיף לפירות/מרק. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה