מחלת הנשיקה תסמינים וטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

05/02/2014 | 10:45 | מאת: גל

שלום רב, לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת דם שבמהלכה התגלו ערכים גבוהים באנזימי כבד : GOT - 126 (ערך תקין עד 35) GPT - 175  (ערך תקין45) רופא המשפחה שראה אותי לאחרונה שלח אותי שוב לבדיקות דם שכללו בדיקות כבד ומחלת הנשיקה. תוצאות הבדיקה כדלקמן: GOT - 40 (ערך תקין 35 ) GPT- בערכים התקינים מחלת הנשיקה: VCA IgM - 30 VCA IgG - positive 176 על סמך הנתונים הרופא קבע כי תקפה אותי בעבר מחלת הנשיקה ואני בשלב ההתאוששות וכי עליי להפסיק פעילות גופנית ( גם לא מאומצת) ושתיית אלכוהול למשך חצי שנה. האם על סמך הנתונים זו החמרה? או שאני אכן נמצא במצב קריטי שיכול להדרדר בעת המשך פעילות גופנית ושתיית אלכוהול **חשוב לציין כי לאורך כל הבדיקות וגם כנראה בשיא המחלה לא הפסקתי לשתות אלכוהול ולעשות פעילות גופנית מאומצת מאוד. בתודה, גל

שלום, מודבר במחלה וירלית שבד"כ עוברת ללא סיבוכים. ההמלצה לא לשתות אלכוהול קשורה למניעת פגיעה בכבד. לגבי פעילות גופנית- בחודש הקרוב כדאי להפחית אם יש טחול מוגדל ולחזור בהדרגה. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה