סרטן השד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/01/2014 | 16:41 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31. יש לי כמה כמה חודשים כאבים הולכים וחוזרים בשד הימני בחלק העליון. לאחרונה הופיעו גם כאבים בבית השחי הימני בעיקר שהיד מורמת לנהיגה או העור יותר נלחץ. בדקתי ולא ראיתי ממש גוש בחזה, אך יש לי משהו שנראה מו פצע ממש קטן בשד הימני... אך הוא לא כואב כשאני נוגעת בו. כמו כן, יש לי שחלות פוליסיצטיות ועוד לא עברתי הריונות. רציתי לברר: האם אני אמורה להמשיך לעבור בירור לשלילת סרטן השד? ובמידה וכן, לאיזה רופא אני צריכה ללכת? האם ללכת לרופאת המשפחה קודם? איו לי היסטוריה משפחתית, אך כן השמנה, חזה מאוד גדול וסוכרת (מה שהבנתי שמעלה את הסיכון). תודה מראש

שלום, כדאי לפנות לרופא המשפחה לבדיקה. מה כוונתך שהסכרת מגדילה את הסיכון? לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה