בעיות ראומטולוגיות?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/12/2013 | 20:27 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 39 נשואה +3. לאחרונה אני סובלת מכאבי גב חזקים בגב+ברגליים+נימול ברגליים. במקביל אני סובלת מכאבים מפוזרים בגוף לדעתי באזורי השרירים ומתשישות. לצד בדיקת EMG וחשש מפריצת דיסק/ בלט דיסק הערכה של רופא המשפחה שאולי יש גם בעיה ראומטית. עשיתי בדיקות דם ששתיים מתוכן יצאו לא תקינות. בסוף - בסוגריים הטווח התקין. להלן התוצאות: CRP 0.8 (0-0.5) Complement-C3 158.6 (85-180) Complement-C4 41.2 (10-40) Rheumatoid Factor Quantit 8.8 (0-14) מה המשמעות שלהן? לאיזה כיוון הן מרמזות? האם הן חריגות ומרמזות על בעיה ראומטלוגית? אילו עוד בדיקות נדרשות? תודה!

24/12/2013 | 06:18 | מאת: רווית

היי תמר תרשמי בבקשה את המייל שלך אני אכתוב לך עיצה חשובה בנושא הזה בגלל הראומטיק פקטור יש לך ככל הנראה דלקת פרקים. תרשמי את המייל שלך כי מנסיוני את הולכת לקבל תרופות שיותר חמורות מהמחלה עצמה. יש דרכים אחרות להפתר מזה בלי התרופות. מנסיון. רווית

שלום, עלייה קלה בCRP . RF דוקא בתחום התקין. האם נבדקן ANA ושקיעת דם?

מנהל פורום רפואת משפחה