האם מיגרנות מצריכות בדיקת ct?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/07/2013 | 16:32 | מאת: רוני

שלום. אני בת 28 וסובלת ממיגרנות מגיל 15 בערך. בזמנו, כשהחלו ההתקפים, רופא המשפחה קבע כי מדובר במיגרנה, לאור התסמינים שתיארתי בפניו: כאב ראש הולם בצד אחד של הראש (על פי רוב בצד שמאל), רגישות לאור בזמן ההתקף והיעלמות הכאב לאחר שנת לילה של כמה שעות. מאז לא נועצתי שוב ברופא בעניין. חשוב לציין כי לאורך השנים שחלפו לא חל כל שינוי בעוצמת הכאב או באופיו. כיום הכאב מופיע בתדירות של אחת לחודש בערך, בד"כ לפני המחזור החודשי, או כתגובה לאכילה לא מסודרת. לאחרונה שמעתי סברה לפיה כל מי שסובל ממיגרנות, כדאי שיעבור הדמיית ct לפחות פעם אחת בחייו כדי לשלול בעיות אחרות. האם יש אמת בדבר? אני קצת מודאגת. אודה על תשובתכם בהקדם, רוני.

14/07/2013 | 16:53 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

לא שמעתי על המלצה כזו, אבל מדרך הטבע כמעט כולם עושים בזמן זה או אחר. אין לשכוח ש-CT מוח כרוך בלא מעט קרינה. אם 13 שנה אין שינוי מהותי באופי, עוצמת ותדירות הכאב- מה את מחפשת בבדיקה? ברור שאם תבואי לרופא המטפל ותגידי שאת מודאגת ומבקשת CT, לא יימצא הרופא שלא ישלח אותך

מנהל פורום רפואת משפחה