האם סטטינים גורמים גם לירידה בכולסטרול ה"טוב"?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

03/07/2013 | 00:03 | מאת: דני

לפי מאמר שקראתי ואינני זוכר בדיוק היכן, הסטטנים מורידים גם את הכולסטרול הטוב, כשם שהם מורידים את ה"רע" . האם יש אמת בידיעה זו? אם כן, מה הנזק שנגרם מכך והאם הוא איננו גדול יותר מהתועלת מהורדת ה"רע" ? תודה רבה למומחים.

03/07/2013 | 07:58 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

זה הרבה יותר חשוב מהתיאוריה. הניסון בן הרבה שנים כבר, מראה שהתועלת בסטטינים עולה לאין ערוך על נזק אפשרי- וכזה מתואר בכל מיני צורות- כמו העלאת שכיחות סוכרת, פגיעה בשרירים, פגיעה בכבד.... כמו תמיד- יש לבחור הטיפול הנכון לאדם הנכון במצב הנכון, ואי אפשר להצהיר הצהרה גורפת אם הנזק היה עולה על התועלת, התרופה לא היתה שורדת, כמו תרופות אחרות שכיכבו בפרקטיקה, ונעלמו.

מנהל פורום רפואת משפחה