פיענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

02/06/2013 | 19:55 | מאת: getz

שלום אני מתעורר בבוקר עם שרירי גב ואגן תפוסים וכואבים כבר שנה וחצי. RMI לא נמצא כלום בבדיקת דם יש לי כולסטרול גבוה 192 complement c4 גבהה 47 uric asid גבהה 8.0 יש לי חלומות חוזרים מתקופת שרות הסדיר קראתי פעם שאולי כאבי הגב הם בגלל זה בכל אופן רופא המשפחה שלי די אדיש ואני אשמח לתשובה ממצאת תודה רבה!!

02/06/2013 | 21:04 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. אני מניח שכוונתך ש-MRI תקין. מה פירוש "לא מצא כלום"? אם אין ממצא אנטומי שמסביר כאב, אז לא מוצאים משהו כזה. 2. כולסטרול כללי עד 200 נחשב תקין, לא גבוה. 3. קומלמנט מעט גבוה אינו ממצא חריג. לא רשמת מה ערך הנורמה במעבדה, אז איני יכול להתייחס למידת החריגות. 4. חומצה אורית גבוהה לכשעצמה אינה נותנת סימפטומים. זה ניתן לטיפול על ידי שינוי דיאטטי מתאים. אתה יכול לעשות גוגל על "דיאטה דלת פורינים" למשל, או לבקש להעזרת בדיאטנית לשם כך. 5. מצב של חלומות זוועה או טורדניים, בהחלט יכול להיות מלווה במצב של התכווצויות שרירים וכאב בקימה. אין לי את ההסטוריה המלאה שלך, אך אם זה מצב שמפריע, יש מקום לטיפול. גם פה איני יודע מה בדיוק ההסטוריה שלך מהשרות הצבאי. 6. אם אין לך שפה משותפת עם רופא המשפחה, תחליף רופא. אינך צריך להשאר במקום שאינו טוב לך- לא במרפאה ולא בחיים בכלל.

02/06/2013 | 22:21 | מאת: getz

היתי שריונר בין 95-98 . ארועים כמו פעילות מבצעית בלי ועם טנק. וכמה פעיליות במילואים כגון חומת מגן,גרמול חלומות חוזרים. אני מטופל בנט"ל אני בהחלט יחליף א רופא המשפחה. תודה רבה על התגובה :-)

מנהל פורום רפואת משפחה