בדיקת רעלים בדם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

20/09/2012 | 07:38 | מאת: שירי לוי

בוקר טוב , מאחר ואני נוטלת זה שנים פנובריטן , הרופאה שלחה אותי לבדיקת רעלים בדם . התשובה הייתה רמת דם נמוכה מהנורמה. לאחר שפניתי לרופאה עם התשובה , היא ענתה שזה טוב . ומצד השני , אני שומעת שזה יכול להצביע על בעיות בדם. למרות שהבדיקות הרגילות יצאו תקינות . אודה לך על תשובתך. בכבוד רב , שירי לוי

20/09/2012 | 15:24 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

את מבלבלת פה מושגים... 1. האם כוונתך לפנוברביטל? (לאפילפסיה). 2. האם כוונתך לרמת תרופות בדם? אני לא מאמין שאת לוקחת באופן קבוע רעלים שצריך לבדוק את רמתם. אם אכן יש לך אפילפסיה ומאוזנת היטב, אז זה טוב שיש רמה נמוכה יחסית, כי השאיפה היא לאזן את המחלה עם מינימום תרופה, כך שהרופאה שלך צודקת. אם תכתבי לי מהן אותן "בעיות בדם" ש "מברים" אנסה לענות. יותר מדי אנשים מקשיבים למידע לא מבוסס ומריצים סרטים על זה.

מנהל פורום רפואת משפחה