אצבעות לבנות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

20/04/2002 | 17:32 | מאת: נגה

ברצוני לברר ממה נובעת התופעה שפתאום אחת האצבעות בכף היד ולפעמים בכף רגל מקבלת צבע לבן-מת לעומת יתר האצבעות שהן ורודות, לפעמים האצבע הלבנה גם במצב רדום. אני בת 23 ובריאה בדרך כלל. אשמח לקבל תשובה תודה נגה

22/04/2002 | 09:16 | מאת: ד"ר יעל הס

ישנה תופעה שיותר נפוצה בבחורות צעירות (אבל לא בהכרח רק אצלן) שנקראת תופעת ריינו, שבה יש הלבנה (ולפעמים גם כחלון) של קצות האצבעות בידיים, ולפעמים ברגליים. זה מלווה בכאבים או בהרגשת נימול. זו תופעה שפירה בד"כ והטיפול הוא בעיקר ע"י חימום מקומי והמנעות מחשיפה לקור חזק. אפשרות אחרת להלבנה של האצבעות עם הרגשת "נמלים" היא מצב של נשימת יתר, או היפרונטילציה, שקורית בזמן התרגשות גדולה או מצבי לחץ. אז יש גם מעין התכווצות של אצבעות הידיים. הפתרון במקרה זה הוא להרגע, ולעיתים לנשום עמוק מספר נשימות לתוך שקית נייר. אם המצב מחמיר, או שהצבע הלבן נשאר ולא חולף - כדאי ללכת לרופא להבדק כדי לשלול מצבים אחרים.

23/04/2002 | 02:42 | מאת: עוד נגה

שאני אמות כשקראתי את השאלה חשבתי שלקיתי באמנזיה ושאני לא זוכרת ששאלתי את השאלה הזו... גם לי קוראים נגה וגם אני סובלת מאותה תופעה של "קפיאת" אצבע ביד או ברגל ואני לא שאלתי את השאלה מוזר, מדהים ולדעתי - הבעיה היא קושי בזרימת דם לאברים רחוקים אני אישית עם נטיה לבעיות בזרימת דם. בדוק!

מנהל פורום רפואת משפחה