המשך התייעצו לגבי טיפול בויטמין B12 נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/02/2012 | 18:59 | מאת: תמירה

תודה רבה על התגובה הקודמת, אזכיר כי קיבלתי תוצאות בדיקת דם של ויטמין B12 עם ערכים קטנים מ83 כאשר המינימום התקין הינו באיזור ה150. קיבלתי מרשם לכדור טריבמין במינון של 2 כדורים ליום למשך 3 חודשים. המינון הכולל של B12 (בשני כדורים) הוא 500 מג ואילו בטבליות המציצה של הויטמין כמו שאמרת המינון הוא 1000. בנוסף בטריבמין ישנו מינון גבוה של B1 וB6 ובשני כדורים כמובן המינון עוד יותר גדול. שאלתי היא, מתי להעדיף שימוש כדור הטריבמין ומתי להעדיף את התוסף הרגיל? הרי, בכדורי המציצה כמות גדולה יותר של הויטמין ולכן לא ברור לי מהו היתרון של השימוש בטריבמין. בנוסף, מאז שהתחלתי ליטול את הטריבמין החלו לי כאבים במפשעה ובירך הפנימית, האם עליי לקשר בין הדברים? תודה רבה.

26/02/2012 | 19:10 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. לא ברור לי למה עלייך לקחת שלשה ויטמינים אם חסר לך ויטמין B12, אלא אם יש קורלציה, שאיני מכיר, בין חוסר של B12 לחוסר של השניים האחרים. 2. תשאלי את הרופא שלך למה הבחירה בטריבמין, למעט שזה כדור שכן בסל והתשלום נמוך יותר. לדעתי בהסתכלות גלובלית לאורך זמן, ה-B12 של סולגאר יוצא לא בהדל משמעותי כי בקבוקון אחד מספיק לשלשה חודשים לערך. 3. אם התחלת תרופה/ תוסף מזון/ משהו אחר והתחיל לך סימפטום מסויים- יש מקום לקשור ביניהם, גם אם לא כתוב בעלון. עושים דבר פשוט- מפסיקים לשבוע ורואים אם הכאב חולף. אם כן- מחדשים כדור ואם הכאב חוזר- בינגו- זה זה. אם הפסקת לשבוע והכאב קיים- זה לא מהכדור.

מנהל פורום רפואת משפחה