הזעת לילה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/01/2012 | 08:18 | מאת: גלי

שלום רב, זה כבר החורף השני שאני סובלת מהזעות לילה. לא כל לילה, ואף פעם לא מגיע להרטבת הבגדים או המצעים. בקיץ זה לא קרה לי אפילו לילה אחד. כרגע אני כבר ישנה בלי בגדים אולם עדיין זה קורה בחלק מהלילות. בדיקת דם אחרונה שעשיתי הייתה ביוני ( אחרי שכאמור סבלתי מההזיות גם חורף שעבר) והיו תקינות. אתמול עברתי בדיקה של בלוטות הלימפה בצוואר בבית שחי והמפשעות ויצא תקין. אני סובלת מחרדות קשות מאז שילדתי לפני שנה וחצי האם זה יכול להיות קשור? האם הזעה לא קשה עדיין מסוכנת? השינה שלי קצרה ולא רציפה בגלל התינוק. אני שואלת אם זה קשור לחרדה כי בעבר היו לי תופעות שהבנתי שהן גם קשורות לחרדה וקרו רק בלילה- הרדמות ידיים קשה, תיקים בגוף שמעירים אותי, הכל עבר. אשמח לתשובה. תודה רבה.

06/01/2012 | 08:37 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

כמובן שאני יכול רק לשער, לא לתת לך אבחנה חד משמעית. 1. לגבי החרדה- בעת פחד גדול/ התקף חרדה- יש הפעלה ניכרת של מערכת העצבים הסימפטטית- שמתבטאת בדפיקות לב, נשימה מהירה, הרגשת פחד, וגם יכולה להיות הזעה- בין אם ממוקמת, למשל בכפות ידיים, ובין אם כללית. 2. התקף חרדה יכול להיות גם בלילה בשינה. 3. הרדמות ידיים יכולה להיות בהריונות- ואופייני בלילה, ואז זה נובע מלחץ על עצבים בשורש כף יש, ויכולה גם לנבוע מחרדה אם מלווה בנשימות מהירות- מה שנקרא היפרוונטילציה. 4. אין ספק שאת נמצאת במצב מתח ודחק אם אין לך לילה ואין לך יום, וייתכן שגם מצוקות אחרות- זוגית, כספית, מקצועית. 5. איני יודע אם נבדקו גם דברים גופניים כמו פעילות בלוטת התריס, פעילות הורמונלית אחרת, מערכת הדם...

06/01/2012 | 14:02 | מאת: גלי

האם הזעות לילה שלא מצריכות החלפת סדינים גם נחשבות כבעיה?

מנהל פורום רפואת משפחה