ברזל נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/11/2011 | 19:41 | מאת: אריג

ערב טוב , אתחיל כך , מי משתי הבדיקות אמיתית יותר ? ואם שתיהן כן ! אז האם יש לי חוסר בברזל עכשיו או לא ? ( מ-2009 - 2011 אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל) ב 5.10.2011 היה ערך הברזל IRON=6 ו- HB=3.9 היום ב1.11.2011 היה ערך הברזל IRON=54 ו- HB=9.4 עשיתי לפני יומיים בדיקות דם ו פרטין היה - FERRITIN 2.0 ng/ml והטווח שלו היה 10-291 אז האם כדאי להמשיך לקחת ברזל דרך הווריד או מכיוון שהברזל עלה אז אפשר לקחת כדורים או האם אפשר שילוב בניהם ? תודה ושבת שלום ,

19/11/2011 | 23:32 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

לא מאמין שהיה המוגלובין 3.9. לא מדובר במתמטיקה של מספרים להחלטה אם מקבלים ברזל בכדורים או לוריד או מה- שוקלים מה מצבו של אדם, כולל מה המספרים אומרים. לא דין אדם בן 90 עם סרטן קיבה כדין אישה בת 29 צמחונית עם וסת חזקה כדין בן 36 עם אפלזיה של מח העצם כדין תינוק בן יומו. איני יודע מה הרקע לאנמיה מחוסר ברזל, מדוע החלטה לתת לווריד ועוד ועוד.

20/11/2011 | 14:50 | מאת: אריג

לצערי כן זה היה כך 3.9 . כבר כארבע שנים זה קורה - כמעט כל 5-7 חודשים ההימוגלובין יורד ומקבלת עירויי דם באישפוז . הרקע לאנימיה לא ברור - כבר עשיתי מרבית הבדיקות האפשריות ולא נתנו לנו סיבה אמיתית לאנימיה . כבר הרופאים התייאשו ולצערי לא עושים כלום בשביל כך ...רק עושה בדיקות דם . כן עברתי בדיקות דם המגלות סרטן ויצאו תקינות , מוח עצם תקין ,קולונוסקופיה ,וידיו קפסולה מיפוי מקל , CT בטן ... כולם תקינים , כן כולם תקינים ולא מראים דימום כלשהו אבל בגסטרוסקופיה היו מס' גדול של כיבים שלא הגיבו לטיפול תרופתי ובסוף עברתי בסוף - 2008 -ניתוח כריתה חלקית של הקיבה ... אוקי , אני בת 28 - בנתיים במעקב רופאי גסטרו והמטלוגיה ... מקבלת לוסק 40מ"ג *2 ביום ואוקסיקוד 5CC*3 וזיהו ... אההההה מבחינת המחזור אצלי זה חלש ואפילו בתקופה האחרונה נפסק (ונאמר לי שההפסקה הזאת היא בגלל הירידה במשקל -40ק"ג לאורך 158ס"מ .

מנהל פורום רפואת משפחה