תוצאת בדיקת CRP גבוהה מאוד!!! אודה לתשובה מהירה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/08/2011 | 21:35 | מאת: אמא שדואגת!!!

ביתי בת שנה. מזה כ7 חודשים בכל חודש סובלת מחום גבוהה עד 41 מעלות וכל חודש מתגלה מחלה אחרת פעם אחת דלקת גרון, דלקת אוזניים, ecoli בשתן ובעיקבות זה כל חודש נזקקת לטיפול אנטיביוטי. בשבוע שעבר 5 ימים סבלה הילדה מחום גבוהה בבדיקת רופא התגלה תפנית בגרון והילדה טופלה בזינט. לאחר 48 שעות מתחילת הטיפול החום לא ירד ואז בוצעו בדיקות מקיפות בבי"ח. WBC 20.9 CRP 90.5 נאמר לי שיש דלקת חריפה ויש להמשיך בטיפול האנטיביוטי. אני כאמא דאגנית נכנסתי וקראתי קצת ונראה לי שהתוצאה של ה CRP "קצת" גבוהה מדיי. מהי חוות דעתך?

09/08/2011 | 21:54 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

CRP אכן גבוה למדי ואכן דורש התייחסות= אבחנה קודם כל. ספירת הדם הלבנה גם היא גבוהה ורומזת לזיהום חיידקי. אם מגיל 3 חודשים יש לה אירועים תכופים, יש מקום שתגיע בצורה מסודרת לייעוץ במרפאת ילדים, אולי באחד מבתי החולים לילדים. מציע לך לנהל יומן סימפטומים= לרשום תאריכי המחלה (יהיה לך קל לשחזר כי היית במרפאה פעמים רבות) לחפש מחזוריות כלשהיא (נסיון מעניין יהיה לחפש קורלציה בין התאריכים שאת היית במחזור לבין החולי של ביתך למשל)

09/08/2011 | 22:33 | מאת: אמא מודאגת

תודה על ההתייחסות והתשובה המהירה. לא ציינתי שנכון להיום לאחר 7 ימי טיפול בזינט הילדה בסדר וללא חום אבל לא ממש הבנתי את תשובתך ד"ר??? חשוב לי לציין שהילה נמצאת איתי בבית ולא בגן ילדים ולא חשופה לכל כך הרבה מחלות. בבדיקות שביצעו בבית החולים שללו EBV ו CMV שיצאו שלילי. יש לי מעקב של כל הפעמים שהילדה היתה חולה וקיבלה טיפול אנטיביוטי. האם תוצאת ה CRP אמורה להלחיץ אותי או שזה נורמלי ובגלל שהיתה דלקת גרון זה מקפיץ אץ התוצאה למספרים כאלה??? או שיש לבדוק יותר לעומק מה לדעתך עלי לעשות היום שהילדה מרגישה טוב?

14/08/2011 | 11:02 | מאת: גןגן

שלום רב, תנסי לברר באם בתך סובלת מתסמונת פאפא, תסמונת זו אינה מוכרת לרבים, אך כאשר מתגלית אצל הילדים, אנו חוסכים מהם המון אנטיביוטיקה שאיננו רוצים לתת להם, כדאי שתקראי על תסמונת זו בגוגל. בריאות ואושר דידי

מנהל פורום רפואת משפחה