LDH גבוה מאוד - מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/04/2011 | 18:17 | מאת: בר

שלום רב, אבא שלי בן 74. מצב טוב. לאחרונה בעקבות כאב בחיבור האגן עם הירך בצד שמאל עבר בדיקות דם. הבדיקות הראו שה LDH היה קצת גבוה. ערכו היה 680. והיה לו קצת חוסר בברזל והמוגלובין. לכן הופנה לבדיקות נוספות. והנה ה- LDH עלה והפעם הראה 720. בפעם השלישית כבר בדקו עוד כמה דברים והנה התשובות: LDH - 860 AST - 27 ALT - 22 GGT - 34 RBC - 4.30 HB - 12.2 HCT - 36.2 LYM - 14.9 עלי לציין כי: הרופא משפחה טען שעדיין אין לו מושג מה זה. עלי לציין שלאבי כליה אחת ועשו לו בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה. אודה על הכוונה. כי רופא המשפחה טוען שאבי צריך אולי לעשות מיפוי עצמות וגסטרוסקופיה.

28/04/2011 | 20:11 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

ערב טוב LDH הוא אנזים המצוי כמעט בכל רקמות הגוף, ורמה גבוהה שלו אינה ספציפית למשהו מסויים. מציע ללכת עם רופא המשפחה שמחבר את הסיפור הקליני עם ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות המעבדה להשערת עבודה אותה הוא הולך לבדוק מיפוי עצמות וגסטרוסקופיה יכולות להיות בדיקות שמקדמות אבחנה לא אוכל להיות יותר ספציפי פה, כי הבדיקה אינה ספציפית, רק קוראת לבירור

מנהל פורום רפואת משפחה