המשך בדיקות משלימים+ ויטמינים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

15/04/2011 | 02:11 | מאת: רותם

שלום רב, שוב :) לפני כשבוע שאלתי אותך שאלה לגבי רמת משלימים ווטימין D אני מצרפת אותה: "שלום רב, אני סובלת מכאבי בטן- ולעיתים אף חום נמוך 37.5 עקב זאת, עברתי בדיקות דם. שקיעת דם ו-CRP יצאו תקין, אך בבדיקות המשלים יצאו ערכים מאוד גבוהים C3 238 (כאשר הטווח הוא בין 80-160). ו- C4 58.8 (כאשר הטווח הוא 15-35). רציתי לשאול האם יש משמעות לרמות משלים גבוהות ברמות אותן ציינתי? כמו כן, נמצא כי קיים אצלי מחסור בויטמין D (אני בת 26) התוצאה יצאה 4. ממה נובע מחסור זה? והאם הוא נחשב למחסור חמור? (כי הבנתי שהיום לכולם חסר ויטמין זה)- לא יודעת אם רלוונטי אך פריטין יצא 7, (המוגלובין 12) עדיין אין תשובה לרמת ויטמין B12". היום קיבלתי עוד תוצאות של בדיקות והייתי שמחה לדעת מה המשמעות שלהן: ויטמין B12 התוצאה היתה 196 (הטווח בין 200 ל- 900). C1 ESTERASE INHIBITOR 60.4 (הטווח בין 15-35). SOL TRANSFERRIN RECEPT 4.9 (הטווח בין 1.79-4.63 ) LACTIC ACID 2.41 (הטווח בין 0.5 ל-2.40) אני רוצה לציין שאני צמחונית כ-9 שנים (ממנסה להקפיד על תזונה עשירה בויטמינים). אגב לגבי שביתת הרופאים אני מסכימה עימך לגמרי, אך עם זאת לדעתי, יש לשנות גם את התנהלותם של הרופאים הבכירים ומנהלי המחלוקות שכמעט אף פעם לא נמצאים במחלקות- ולכן רוב העומס נופל על הבכירים הצעירים והמתמחים. אני תומכת בשביתה ובטענות הרופאים. יחד עם זאת לדעתי יש לערוך גם רפורמה אצל הרופאים הבכירים, שאילולא היו בעלי תואר זה סביר שלא היו פונים אליהם באופן פרטי, ובאופן אבסורדי דווקא הם אינם נמצאים במחלקות. תודה רבה על המענה, אין ספק כי לפי תשבותיך ניכר כי הינך אדם מיוחד,בעל ערכי מוסר גבוהים ונדירים. מאחלת לך ולבני ביתך חג פסח שמח.

15/04/2011 | 10:45 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

בקר טוב. "המביא דברים בשם אומרם...". פרופ' פולק, מנהל מכון האימונולוגיה ברמב"ם ענה לשאלתך שהעברתי אליו: נראה לי שהבחורה סובלת ממחלה דלקתית כלשהי , יתכן IBD , וזאת לאור כאבי הבטן. הערכים הגבוהים של C3, C4 , ו- C1 הם ביטוי למצב הדלקתי ואין להם כל משמעות אחרת.מפתיע ש-CRP תקין – כדאי שתחזור על הבדיקה , עדיף בשיטת HIGH SESITIVITY בנוסף , כנראה שהבחורה צמחונית וזה מסביר את הערכים הנמוכים מאד של פריטין ואת הערכים הנמוכים – גבולית של B12. ויטמין D הוא אכן נמוך מאד , מעבר ל"מקובל" ואינני יודע ממה הוא נובע אצלה – יתכן מבעיות ספיגה של אותו חלק ( קטן !!) אותו אנחנו מקבלים בתזונה. כדאי שתיקח טיפול משלים." עד כאן תשובתו, ובעצם אין לי מה להוסיף. תחזרי לרופא המטפל/ לרופא שמנהל את הבירור והשלימי אותו. אל תוותרי על אבחנה נכונה.

15/04/2011 | 15:04 | מאת: רותם

שוב המון תודה אני מעריכה את רצונך לעזור לי, ואכן עזרת מאוד. מאחלת לך חג פסח שמח!!! וכמובן רק בריאות!

מנהל פורום רפואת משפחה