מה זה פסאודוממברנוס קוליטיס ומה עושים???

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/01/2011 | 16:19 | מאת: מאיר

פסאודוממברנוס קוליטיס. אבחנה לאבא שלי בן 86. חזר 3 פעמים ברצף אחרי הפסקת האנטיביוטיקה. בפעם האחרונה נטל חודש ונקומיצין. סיים ומייד השילשול חזר. מה עושים. דומה שבבית החולים לא מצליחים להתגבר.

21/01/2011 | 22:26 | מאת: ד"ר יעל הס

כאשר מקבלים יותר מדי אנטיביוטיקה, היא גורמת לחיסול החיידקים הטובים במעיים ועליה בחיידק שנקרא קלוסטרידיום דפיצילה במעיים. החידק הזה גורם לדלקת קשה במעי שנקראת פסאודוממברנוס קוליטיס. הטיפול הוא במתן ונקומיצין שהיא פחות או יותר האנטיביוטיקה היחידה שמטפלת בו. צריך להתמיד באנטיביוטיקה ולקוות שזה יסתדר.

מנהל פורום רפואת משפחה