דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/04/2009 | 15:45 | מאת: נדב

שלום רב, גיל 45. בריא. מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון. הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם. היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV. התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים. עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40. רציתי לשאול: 1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד. אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס. יצא שלילי. 2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי. האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערת על התשובה המאוחרת (חזרתי מחו"ל אתמול), ואני מקווה שכבר החלמת. סטפילוקוקוס אאוראוס הינו חיידק שנפוץ על העור שלנו, וכן ברירית האף. בד"כ לא גורם לדלקות גרון. וירוסים בהחלט יכולים לגרום לתמונה שדומה מאד לדלקת חיידקית. אם המשטח שלילי אז כנראה בכ"ז מדובר בוירוס שיחלוף עם הזמן (אין טיפול לוירוס ואנטיביוטיקה לא עוזרת). כשמדובר בזיהום חיידקים האנטיביוטיקה משפיעה די מהר (תוך 3 מנות - אחרי יום וחצי בד"כ) אבל ישנם מקרים בהם לוקח קצת יותר זמן. אם המחלה לא חולפת יש מקום לחזור לרופא לבדיקה.

מנהל פורום רפואת משפחה