בלוטת מגן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/07/2007 | 18:02 | מאת: גלית

שלום בת 40 עשיתי בדיקות דם בעקבות סחרורות חולשה ונימול בכף הרגל. הסחרורות והחולשה עברו כעבור יום אך הנימול נשאר לעיתים בעיקר בזמן שכיבה. תוצאות הבדיקות: TSH קטן מ- 0.03 FT4 26.7 FT3 7.72 בעקבות הבדיקות נשלחתי למיפוי בלוטה להלן התוצאות: בלוטת מגן- אין לראות ריכוז משמעותי של החומר באזור בלוטת המגן. בגלל הריכוז הירוד אין לראות את גודל ומבנה הבלוטה. יכול להתאים- לפעילות ירודה, דיכוי אקסוגני או תירואידיטיס תת-חריפה. אודה על קבלת הסבר לתוצאות וכיצד רצוי לטפל במקרים כאלו תודה נ.ב. לפני כ- 10 שנים סבלתי מעודף פעילות של בלוטת המגן שהסתדרה לאחר טיפול של כחודשיים בכדורים.

10/07/2007 | 18:24 | מאת: ד"ר יעל הס

התשובות יכולות להתאים למה שנקראה טירואידיטיס תת חריפה - שזה דלקת של הבלוטה בה יש הפרשת יתר של חומרי הבלוטה. בדיקות הדם מראות על פעילות יתר של הבלוטה. לגבי טיפול - צריך לפנות לרופא.

מנהל פורום רפואת משפחה