סרטן-שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/03/2007 | 17:45 | מאת: לאה

יש לי שאלה- האם זה נכון שאצל אדם מבוגר (בן 80 ) שחלה בסרטן ,המחלה מתפשטת ומתפתחת יותר באיטיות מאשר אצל צעירים בני 20 או 30 שחלו באותה מחלה? (אם עובדה זו נכונה, למה זה קורה?)

13/03/2007 | 11:04 | מאת: ד"ר יעל הס

זו הכללה מאד גדולה. זה תלוי בסוג הסרטן ובאופיו. זה די נכון לגבי סרטן פרוסטטה למשל, ואולי מספר סוגים של סרטני עור, ומספר סוגי מחלות דם כמו מיאלומה נפוצה או לוקמיה מיאלואידית כרונית. אבל ממש לא נכון באופן גורף. נכון שבגיל הזה, אם מדובר בחולה כרוני קשה, לא יעשו נסיונות "הירואים" בטיפולים כימותרפים והקרנות. אבל אם מדובר בקשיש שהוא סה"כ בריא הוא יקבל את כל הטיפולים "לפי הספר" במטרה להגיע לריפוי מהמחלה אם ניתן.

מנהל פורום רפואת משפחה