הקאות צהובות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

31/12/2006 | 12:42 | מאת: מור

יומיים אני מקיאה ומשלשלת ללא הפסקה. הייתי במרכז רופאה דחופה ונתנו לי עירוי בתוספת פארמין. שוחררתי הביתה כשהרופא אמר שהשלושלים יעברו תוך יום יומיים וההקאות אמורות להפסק בגלל הפארמין שנתנו לי בעירוי. עם צאתי מהממקום התחלתי להקיא שוב אבל הפעם היתה זו הקאה מוזרה. הקאתי 3 פעמים רצוף כאשר בפעם הראשונה הקאתי רק מים,בפעם השניה והשלישית ההקאה היתה צהובה בצבע של שמש(כמו צבע של שתן). חזרתי שוב למרכז לרופאה דחופה והרופא לא ידע להסביר לי מה זו ההקאה הזו, הוא לא מכיר הקאות צהובות, האחות במקום ציינה שהקאה צהובה ירוקה, קשורה לכיס מרה. אבל גם היא לא יודעת מה זה הקאה צהובה אני שוב אומרת, הקאתי פעמים הקאה צהובה טהורה, ממש לא ברור לי מה זה ועוד יותר לא ברור לי איך הקאתי אחרי עירוי כאשר יש חומר נגד הקאות בתוכו האם יש לכם מושג מה זה יכול להיות? תודה

01/01/2007 | 09:02 | מאת: ד"ר יעל הס

מה שהקאת זה ככל הנראה תוכן קיבה עם קצת מיצי מרה שנותנים את הגוון שתיארת. התרופה נגד הקאות אינה "חברת ביטוח" ועדיין אפשר להקיא גם אחריה ואיתה. זה נשמע כמו מה שיש לרבים ממטופלי בימים אלה, ועוד קצת סבלנות וזה יעבור. אם את ממשיכה להקיא - פני למרפאה לצורך קבלת עירוי נוסף או טיפול אחר להקלה.

מנהל פורום רפואת משפחה