נוגדנים בדם IgM IgA IgG-באילו מחלות התוצאה חיובית?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/06/2005 | 08:06 | מאת: עדן

ד"ר שלום שאלתי היא לגבי תוצאה חיובית של נוגדנים בדם , על אילו מחלות זה מראה ? א. כאשר ישנה תוצאה חיובית של בדיקת נוגדנים מסוג : A.B2 GLYCOPROTEIN IgM 22 הנורמה בין 20 - 0 נוגדנים נגד איזו מחלה הם נוגדנים אלו ? קיצור של מה זה IgM ? ב. באיזו מחלה נמצאים בדם נוגדנים מסוג : A.B 2 LGYCOPROTEIN IgG ? באיזו מחלה נמצאים בדם נוגדנים מסג : A.B 2 GLYCOPROTEIN IgA ? ג. באיזו מחלה נמצאים בדם נוגדנים מסוג : ANTI CARDIOLIPIN IgG ANTI CARDIOLIPIN IgM ANTI CARDIOLIPIN Ig A תודה על התשובה

19/06/2005 | 13:10 | מאת: ד"ר יעל הס

אנטיקרדיוליפין חיובי במחלות בהן יש קרישיות יתר של הדם, למשל בלופוס אבל לא רק. B2 GLYCOPROTEIN אינו נוגדן ספציפי. הוא לפעמים מוגבר במחלות בהן יש פעילות יתר של תאי דם לבנים מסוג B. בכל מקרה ערך של 22 כאשר הגבול העליון הוא 20 לא מרמז לדעתי על חריגה מהנורמה. ערכים במאות או אלפים היו יותר מדאיגים אותי.

19/06/2005 | 13:54 | מאת: עדן

ד"ר שלום מה זה תאים לבנים מסוג B ? באיזה מחלות יש פעילות יתר של תאים כאלה ? בתודה

01/11/2006 | 11:28 | מאת: אפרת

שלום שמי אפרת גילו אצלי מחלה בכליות בשם סינדרום ניפרוטית , ניפרולוג שמטפל בי המליץ על סטרואידים בשם prednisone 20mg 3 טבליות ביום. כמובן שבמקביל אני מקבלת תרופות נגד של בריחת סידן , ואולקוס. רציתי לדעת מה דעתכם על הטיפול שכמו שהיבנתי מהרופא זה כדי לימנוע סיבוכים בהמשך , לא בדיוק טיפול. האם יש לי אפשרות אחרת? אם תוכלו לישלוח לי חומר על המחלה עצמה אני ישמח. בתודה מראש אפרת

02/01/2009 | 14:50 | מאת: malka

מנהל פורום רפואת משפחה