לחץ דם דיאסטולי גבוה (בסביבות 105. כשהסיסטולי 140)

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

08/03/2005 | 17:32 | מאת: רוב

שלום, ניסיתי לאתר חומר באינטרנט על לחץ דם דיאסטולי גבוה - ללא הצלחה. אודה לכם על מידע בנושא, בעיקר טיפול. ועוד: האם האמצעים המקובלים להורדת לחץ דם סיסטולי - טובים גם להורדת לחה"ד הדיאסטולי, או אדרבה, מזיקים למצב זה? תודה...

08/03/2005 | 20:18 | מאת: ד"ר יעל הס

אין תרופות שמורידות יותר דיאסטולי או יותר סיסטולי. התרופות השונות אמורות לטפל בשני האספקטים של לחץ הדם באותה מידה. הסיבות ללחץ הדם הדיאסטולי הגבוה הן אותן סיבות ללחץ דם סיסטולי גבוה פחות או יותר והיום לא חושבים שזה שרק אחד גבוה והשני לא זה פחות או יותר טוב.

08/03/2005 | 20:23 | מאת: ד"ר שי מזור

אחד הדברים היפים בפורום הזה הוא העיתוי המדויק בו אני ודר' הס עונים על שאלותיכם

08/03/2005 | 20:21 | מאת: ד"ר שי מזור

הרצאה על יתר לחץ דם אין זה המקום ,,,, בעיקרון לחץ הדם מושפע מגורמים שונים בתחנות שונות - טונוס כלי הדם - תעלות הסידן והיתכווצות כלי הדם -חומרים שמשפיעים על טונוס השריר כמו אנגיוטנסין -אזור התאים שביצאה של העורקיק מהגלומרולוס0יחידת הפילטור בכלייה) על האזורים השונים האלה פועלים חומרים שונים ומהם מורכבות התרופות להורדת לחץ דם בעיקרון חולה הסובל מלחץ דם ניזקק לפעילות משולבת של לפחות 2-3 תרופות וזהוא למעשה פרוטוקול הטפול בלחץ דם מעבר לזה קצרה היריעה כאן לדבר על כל מנגנון בניפרד ושכחתי את הנקודה החשובה באמת שום טפול ויהה האגרסיבי ביותר לא יעבוד ללא שיוני באורחות חיים קרי פעילות גופנית למשך כ40 דקות ביום מספר פעמים בשבוע ודיאטה נכונה

מנהל פורום רפואת משפחה