לקות במתח שרירים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/12/2004 | 11:44 | מאת: דוד

שלום לד"ר הס, אני בגיל 40 פלוס ועובד בתפקיד פקידותי, ויש לי בעיה מאוד חמורה שהתחילה לפני כשלוש שנים ועדין אין שום פתרון לבעיה הזאת, הבעיה היא דיסטוניה קשה בזמן הכתיבה (קוראים לזה גם הפרעה במוטוריקה עדינה או קשיון בידיים בזמן כתיבה) ואני נמצא כבר שלוש שנים במעקב אצל רופא נוירולוג שניסה עליי את כל התרופות הפרקינסוניות אבל ללא תוצאות. כמובן שעברתי בירור נוירולוגי מקיף - CT, MRI, EMG, ENG, EEG בבדיקת ENG - נמצא בעיה וסטיבולרית מרכזית (הפרעות בשיווי המשקל וסחרחורות) בבדיקות דם - ANA חיובי, CRP תקין, ונמצאו נוגדנים ל - EBV + CMV + HSV IGG TYP. 1 לדעת הנוירולוג מדובר בהרעלה (כי אני עובד במפעל כימי) והוא גם נתן לי מכתב הפנייה לרופא תעשייתי לפני שנתיים אבל אני לא הלכתי לאותו רופא כי אני לא מעוניין שהרופא הזה יפנה לרופא של המפעל שבו אני עובד כדי "לחקור" אותו איזה חומרים כימיים יש במפעל כי אני חושש למקום הפרנסה שלי, אני ביררתי בעצמי איזה חומרים יש שם ורציתי לשאול אותך האם הרופא התעשייתי יכול על סמך הנתונים שאני אמסור לו - לשלוח אותי לבדיקת דם מיוחדת שתבדוק רמת רעלים בדם (יש מעבדת רעלים בבי"ח רמב"ם בחיפה) מבלי לערב את המפעל בכל הבירור הזה ? דרך אגב - ניסיתי להגיע לרופא תעשייתי דרך הקופ"ח שלי - והרופאה התעשייתית הזאת לא הסכימה לטפל בנושא בדיסקרטיות , ולכן קיבלתי מהנוירולוג הפנייה לרופא תעשייתי אחר שמקבל באופן פרטי, אז אולי רק אצל רופא פרטי זה יעבוד בדיסקרטיות. שאלה נוספת - מה הכוונה כשאומרים "רעלים מתכתיים" (זה שונה מרעלים כימיים ?) והאם יש תרופה להפרעה וסטיבולרית מרכזית ? מקווה שתיתני לי כיוון כלשהו, תודה - דוד

24/12/2004 | 23:34 | מאת: ד"ר יעל הס

השאלות האלה הן לצערי הרבה מעבר לידע שלי. גם בעיניים הביורוקרטים וגם בנושאים הרפואיים. אני לא יודעת מה ההבדל בין רעל מתכתי לרעל כימי ואם יש בכלל הבדל, ואני לא יודעת אם הרופא התעשייתי יוכל להפנות אותך לבדיקת רעלים ברמב"ם ומה בודקים שם והאם בכלל יוכלו למצוא רעלים. מצטערת, לא הכל אני יודעת לפתור.

מנהל פורום רפואת משפחה