כאבים משונים באצבעות הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

08/10/2004 | 04:26 | מאת: איה

שלום רב, לפני כחודשיים התחילו לי כאבים שתחושתם דומה לזרמים חשמליים חזקים בבהונות הרגליים. מעין "עיקצוצים" חדים. בכל פעם שאני מכופפת את הבהונות (ברגל ימין למעשה הכאב הרבה יותר אינטנסיבי משמאל) אני חשה בזרם חזק. כמו כן כשאני נוגעת אפילו קלות באזור הגידים שבכף הרגל קרוב למפרק אני חשה גם כן בזרם הזה לכיוון הבהונות. לא סובלת מכאבים כאשר אני לא נוגעת במקום או מזיזה את האצבעות. רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לאורטופד. האורטופד פסק מייד שזו דלקת בעצב/גיד והזריק לי זריקות קורטיזונים בכפות הרגליים באזור הגידים (כואב נוראאאאאא). נכון להיום אין שיפור בכאב/תופעות. עבר כבר חודש מאז ההזרקה. בנוסף, היום החלה לכאוב לי אצבע נוספת ברגל שמאל. אותה התחושה. כמו זרם חשמלי בכל פעם שאני מזיזה את האצבעות. מה שנראה לי קצת תמוה מבחינה קלינית זו העובדה שבשתי הרגליים בבת אחת פתאום יש לי דלקת בגידים/עצב? האם זה הגיוני??? מה דעתך? האם כדאי לפנות לרופא מתחום אחר? אם כן למי??? האם שמעת על תופעה כזו? האם זה יכול להיות סימן ראשון לטרשת נפוצה? מעבר לבעיות בכפות הרגליים אני בריאה ואין לי שום תופעות אחרות. אודה על תשובתכם.

08/10/2004 | 23:05 | מאת: ד"ר יעל הס

זה נשמע לי כמו דלקת באיזור מערכת העצבים בכריות כפות הרגליים (נקרא גם נאורומה על שם מורטון). ראי את הלינק הבא ותראי אם זה מתאים לתיאור. ולא - לפעמים יש דלקת באיזור שורשי כפות הרגליים - נקרא מטטרסלגיה. בשני המקרים מדרסים מאד עוזרים. http://www.podiatrychannel.com/mortonneuroma/ http://www.foot.com/info/cond_metatarsalgia.jsp

מנהל פורום רפואת משפחה