סודיום נתרן גבוה, מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/07/2004 | 22:20 | מאת: דוד

אני בן 32 ועושה בדיקות דם בערך כל חצי שנה עקב עודף משקל (BMI 33), תמיד יוצא לי שהסודיום קצת גבוה ,מינימום 146 מקסימום 150 כאשר לפי הסקלה של המעבדה (המפורטת בדף הבדיקות מראש) הגבול העליון הוא 145. רופא המשפחה "זרק" לי "שזה לא מבשר טובות אבל בינתיים זה כלום" (כלומר עד שזה לא יחמיר אפשר להמשיך לטאטות זאת מתחת לשטיח ולהתעלם). אני הבנתי שהסודיום (נתרן)הוא סוג של מליחות ,ואם כך ניתן להסיק שיש לי עודף מליחות בגוף.מצד אחד הדבר מאוד הפליא אותי מפני שלעולם אנני נוהג להוסיף מלח לאוכל ובכלל לא אוהב וגם לא אוכל מלוח (להיפך "חטאי" הם רק בתחום המתוק) ומצד שני חשבתי לעצמי שאולי עודף המליחות שלי היא הסיבה לחוסר כמיהה למלוח \ מלח. אשמח מאוד להסבר מפורט ככל האפשר לגבי הדילמה האישית הנ"ל. תודה מראש, דוד

24/07/2004 | 09:47 | מאת: ד"ר יעל הס

עניתי על השאלה הזו ממש לאחרונה. ראה לינק: http://doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1/xFT/272001/xFP/272200

מנהל פורום רפואת משפחה