סטפילוקוקוס ספרופיטיקוס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/12/2003 | 20:10 | מאת: ניה

מסתבר שזה החיידק שמסתובב לו בגופי ועושה בי שמות. לפני כמה ימים חשתי כאבים במותן שמאל, ידעתי שמדובר בכליה והרופאה אכן אישרה זאת. ביצעתי בדיקות דם ושתן שהראו שבשתן שלי מסתובב החיידק הנ"ל (staphylococcus saphrophyticus) בכמות גדולה מאוד, יותר מ - 100,000 CFU/ml הרופאה טענה שמעולם לא ניתקלה בחיידק הזה ונתנה לי תרופה בשם דוקסילין, למשך עשרה ימים, החל מהיום. עד לאבחנה, הכאבים הפכו חזקים מאוד ואף עברו למותן ימין, קשה לי לתפקד כיוון שכל פעולה (בעיקר משהו שדורש הפעלת שריר שקשורה באיזור וכן ישיבה) גורמים לי לתת צווחה של כאב. שאלתי היא: מהו אותו חיידק, מהיכן הוא הגיע? (לרופאה אין מושג ולי בטח ובטח שאין), האם כדאי להמשיך לסבול מהכאבים שהולכים ומתגברים בעוד אני לוקחת את האנטיביוטיקה, או שמא כדאי לגשת לביצוע בדיקות מקיפות יותר כמו סי.טי או אולטרסאונד (ולגלות שאולי יש לי בכלל אבנים בכליות או משהו דומה?) אשמח לכל תשובה ניה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו חיידק שגורם לדלקות בדרכי השתן, וחיפוש קצר באינטרנט מצא אותו בקלות... הוא חיידק מאד רגיש ובד"כ מגיב לאנטיביוטיקה פשוטה כמו מוקסיפן ובמקרים עמידים לרספרים, ואין צורך לתת דוקסילין. החיידק לדעתי מגיע מפני העור ומטפס בדרך הרגילה כמו מזהמים אחרים אל השלפוחית. ממה שמצאתי זהו מזהם שגורם ל 10-20 אחוזים מדלקות בדרכי שתן אצל צעירות הפעילות מינית. איך בדיוק הוא מזהם לא ממש יודעים. ראי את התקציר שמצאתי: http://www.medinfo.ufl.edu/year2/mmid/bms5300/bugs/stasapro.html

17/12/2003 | 22:06 | מאת: ניה

תודה על תשובתך... האם לדעתך עליי לפנות לרופאה ולבקש כי תחליף את התרופה למוקסיפן, או שאפשר להמשיך עם הדוקסילין?

מנהל פורום רפואת משפחה