שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/10/2003 | 01:20 | מאת: תמר

שלום ! רציתי לדעת מהן המחלות ואיך הן נקראות בעברית: coeliac disease ו- dermatitis herpetif תודה

12/10/2003 | 10:16 | מאת: ד"ר יעל הס

מחלת צליאק - רגישות לגלוטן - חלבון שמצוי בקמחים מסויימים. המחלה יכולה להיות סמויה או להתבטא בשלשולים ובתת ספיגה כל עוד אוכלים את אותם קמחים. המעי משתקם לאחר הפסקת אכילת גלוטן. החשיבות של הדיאטה, מלבד הרגשה טובה היא הורדת הסיכון לממאירויות של המעי שעלולות להופיע אם לא מקפידים על דיאטה חסרת גלוטן. דרמטיטיס הרפטיפורמיס - מחלת עור כרונית בה יש פריחה על פני הגוף בצורה של שלפוחיות בקבוצות בדומה להרפס, אם כי בצורה מפושטת יותר. הגורם אינו נגיף ההרפס, כפי שאולי משתמע מהשם, אלא גורם לא ידוע. המחלה מופיעה בשכיחות גבוהה בקרב חולי צליאק.

מנהל פורום רפואת משפחה