פורום הרזיה ללא דיאטה

הפורום פתוח לאנשים שרוצים לשפר את איכות האכילה שלהם, מתמודדים עם עודף משקל, חושבים על דיאטה ואוכלים אחרת, רוצים לשקם את הגוף מדיאטות, מחפשים את הדרך לצאת ממעגל הדיאטות האין סופי, שואפים לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין לאורך זמן
5149 הודעות
4700 תשובות מומחה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה

28/03/2017 | 11:40 | מאת: סהר

הי נדיה, את יכולה ההקשה להסביר לי אם הקיבה לא חייבת להיות מלאה כדי שרצפטורים שלה ירגישו מתיחה ואז מרגשים שובע, אז אילו עוד גורמים משפיעים על השובע? אולי רק בקצרה כי אני יודע שאת לא עונה על דברים כאלו בפורום.. תודה רבה

29/03/2017 | 08:59 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ותהליכים אנדוקריניים שקשורים לשחרור הורמונים שונים, השובע מושפע גם מתחושת הסיפוק שלנו ממה שאכלנו, והתנהגות האכילה שלנו.

27/03/2017 | 18:45 | מאת: סהר

אם אני לא אוכלת עפ מה שהגוף דורש, האם עדיין אפשר להרגיש כבד בבטן אבל לא שבע?? יצא לי יום כזה ורציתי להבין אם זה הגיוני..... כי מה לא יכול לספק בגלידה או חטיף אם יש שם את אבות המזון.... מה זה לא מספק לגוף???? תודה!

28/03/2017 | 10:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם את מרגישה כובד בבטן, זה תלוי במה את אוכלת. יש מאכלים שיותר "כבדים" לנו ומאכלים שמרגישים יותר "קל". לפעמים קשה להבחין בין תחושה של כובד לשובע. זה לא בהכרח קשור לאם ספקתי לגוף את מה שהוא צריך. אני מבינה את הצורך למצוא תשובה אחת ברורה לכל מצב. אבל אין כזו.

26/03/2017 | 23:12 | מאת: עילאי

בלשון יורדת ככל שעובר הזמן מזמן האכילה וההגעה לשובע? כלומר אפשר להיות שעתיים אחרי האוכל לא להיות רעבים אבל הטעם של אוכל יהיה שוב טעים (לא כמו שרעבים),אז טעים יותר מאשר כששבעים? ורציתי לשאול גם בבקשה אם כל פעם שאוכלים לא מתוך רעב אפילו אם זה שעתיים אחרי האוכל, אפילו אם זה ביס של משהוא נרגיש כובד בבטן.....או מלאות בבטן.... תודה רבה

27/03/2017 | 10:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יכולה לגרום להרגשת כבדות ואי נוחות. כמות טעי הטעם בלשון קבועים, ומידת הרוויה שלהם תלוייה בכמות האוכל שאתה אוכל. אם אותו טעם טעים לך יותר כששבעים, זה אומר שיש "מקום" בבלוטות הטעם על הלשון, אבל לא בהכרח אומר שיש מקום ב"בבטן"

28/03/2017 | 00:14 | מאת: עילאי

אז כשבעצם אני לומד מתי לעצור בשובע לא כדאי לי לחשוב על הטעם של האוכל (כי בלוטות הטעם בלשון לא קשורות לרעב ושובע),אלא עפ התחושה בבטן? ולגבי בלוטות הטעם-כן אבל יש איזשהוא רגע כששבעים שהאוכל הוא לא באותו הטעם כמו בהתחלה אבל את אומרת שזה לא צריכה להיות האינדיקציה שלי אם להמשיך לאכול או לא נכון? תודה רבה נדיה!!!!!!!!!!!!

28/03/2017 | 10:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מקומית , בזמן שאוכלים. השובע לא תלוי בבלוטות הטעם. בלוטות הטעם "מתפנות" יותר מהר מהשובע, ולכן זו לא האינדיקציה לשובע.

26/03/2017 | 12:35 | מאת: טובי

כתבת לי כי גם חשקים נאכלים מתוך רעב-אז חשבתי על זה ואולי הבנתי שבעצם אותם "חשקים", מכניסים אוכל למערכת וכמו אוכל שנאכל מרעב יש נקודת שובע? מה שלא ככ מובן לי זה:אם כשרעבים הטעם של האוכל עצמו ממש טעים וכששבעים גם הטעם שלו לא ככ טעים יותר,אז יש לפעמים שאוכלים לא מתוך רעב והטעם לא ככ טעים וזה די מסמן לי לא לאכול ויש פעמים שהחשקים נאכלים גם לא מתוך רעב אבל הם טעימים להפליא. אבל. בשני המצבים האכילה לא באה מתוך רעב אז למה לפעמים זה ממש טעים ולפעמים מרגיש מיותר? תודה רבה

27/03/2017 | 10:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

וכמו שאתה אומר, יש מאכלים שכלכך טעימים לך שגם אם אתה שבע , קשה לעצור. אבל אם אתה מרגיש את נקודת השובע, במאכלים הטעימים מאד, אז האכילה העודפת היא מתוך בחירה ולא מתוך צורך.

28/03/2017 | 01:34 | מאת: טובי

תודה רבה על תשובתך זה לא מובן מאליו! אז אני שואל מתוך כל זה :אם חשק לא נאכל מתוך רעב, עפ מה יודעים איפה השובע שלו,מאיפה מגיע השובע,אם הקיבה מלאה ואין מקום עוד לאוכל ויש שובע,וכמו שאני יודע מתי להפסיק לאכול מאכילה שכן נובעת מתוך רעב,ואז אם אין מקום בבטן כי הקיבה מלאה=אין רעב וזה לא חשק ,אז מאיפה מגיע השובע? תודה רבה על התשובות!

28/03/2017 | 09:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שמרגישים בזמן שאוכלים. כמה "מקום" יש בקיבה , לא בהכרח מעיד על שובע. כלומר, קיבה לא צריכה להיות לגמרי מלאה בשביל להרגיש שובע. יותר חשוב שתרגיש את השובע מאשר שתחשוב עליו.

25/03/2017 | 17:49 | מאת: שימרית

מתנצלת מראש על אורך השאלה עכשיו,פשוט חשוב לי להבין את החשיבה הנכונה: באופן היפוטתי שאלתי ,אם אני מכניסה חתיכת עוגה כחלק מהארוחה עד להגעת שובע האם זה יכול לגרום להשמנה,התשובה הייתה,שתלוי כמה גדולה חתיכת העוגה. האם אני יכולה להסיק מכך שכמות גדולה של עוגה בכל ארוחה (שוב במצב היפוטתי לחלוטין),יכניס מלא קלוריות לכל ארוחה ומכאן לאורך זמן תיהיה השמנה? אם אדם צורך X חלבון ביום ובעוגה בטוח יש חלבונים אז השאלה היא האם אני לא אהיה מסופקת, כי לא אגיע לרמת סיפוק מהחלבונים שיש סכה באכילת העוגה?ואז אני שואלת ,אם יש X חלבונים שצריך לאכול ביום, אז אני יכולה לאכול את כולם בבת אחת (נגיד),ואז עדיין בשאר הארוחות לאכול רק עוגה או עוגה בחלק גדול מהארוחה ועדיין אני בספק אם אני לא אעלה במשקל. אז,האם אדם רזה באופן טבעי ,פשוט לא ייבחר בעוגה או בכל מזון אחר כדמותה כי החישוב האוטומטי שלו יהיה שהוא יצטרך לאכול הרבה ממנה וזה יותר מדי קלוריות,או מחישוב אחר כלשהוא? אם שובע מגיע משילוב אבות המזון, ולא רצוי שיהיו ארוחות ללא חלבון,זה קצת מוזר,כי כמעט בכל אוכל אפשר למצוא חלבון ואז להגיע "למכסה" היומית,אז כשממליצים לאכול עוגה ולצידה לשתות נס קפה או לאכול פחמימה ולצידה חלבון,האם זה מגיע מתוך שיקול של ,אם יהיה חלבון נאכל פחות את הפחמימה (בעיקר אם היא פשוטה או דחוסת קלוריות ),ואז לא תיהיה השמנה לארוך זמן,או מסיבה אחרת? אבל כמו שכתבתי פה,אם אכילה מרובה תיווצר כי אין מספיק חלבון,אז באופן היפוטתי אפשר לאכול את כל מנת החלבונים בארוחה אחת או שתיים במהלך היום,ואז שאר הפעמים לאכול רק פחמימה. אז מאיפה מגיע החישוב של שילוב אבות המזון למניעת השמנה? ואם הבעיה היא לקבל את כל רכיבי המזון,אז תמיד אפשר לאכול אורז שניצל וחתיכה גדולה של עוגה (שוב ,באופן היפוטתי). אם אני לוקחת בורקס לדוגמא יש בו קצת חלבון,אבל לארוך היום לאכול רק את זה ובאופן קבוע תגרום לעלייה במשקל....אז מה אני לא מבינה? תודה רבה

27/03/2017 | 10:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הגוף ישבע באותה ארוחה ממה שתתני לו. לגבי השמנה, אם תאכלי מעבר לצורך ולשובע לאורך זמן ובהתמדה , תעלי במשקל. זה לא משנה איזה אב מזון תאכלי יותר מדי. משמינים בגלל שאוכלים יותר מדי. היפוטית, אם הגוף מקבל את כל מה שצריך לאורך היום, זה לא משנה אם אכלת יותר חלבון קודם או אח"כ. ואם את מרגישה את השובע שלך , אז את לא חייבת בכל ארוחה לאכול את כל אבות המזון. מי שלא מרגיש תחושת שובע, יכול להכיר אותה, דרך זה שהוא יאכל ארוחות שיש בהן את כל אבות המזון. לגבי השמנה ובחירות מזון, זה כבר סיפור אחר. בהנחה שאת אוכלת לשובע, ומקבלת את כל אבות המזון , לא תהיה השמנה.כשאוכלים בצורה הזו, הבחירה במזון מגוונת ולא מחושבת מראש. ולדעתי הבלבול שלך נובע, שמצד אחד את רוצה להרשות לעצמך לאכול באופן חפשי, ומצד שני את "מחשבת" את מה שאת אוכלת, מה שגורם לך לבחור מה לאכול מה"ראש" ולא מה"הבטן". תנסי לסמוך יותר על תחושות הגוף שלך, ותראי שאת כבר תדעי מתי בא לך עוגה, בורקס או ארוחה מאוזנת. ואם תקשיבי לגוף, גם תדעי מתי לעצור. ובתוך כל בחירה, אם את עוצרת בשובע, לא צריכה להיות בעייה של השמנה. מה שמחליט כמה את אוכלת בארוחה , זו התחושה בבטן, ולא החישוב אם אכלת מספיק חלבון בבוקר ומספיק פחמימות בערב. אני בכיוון?

25/03/2017 | 13:11 | מאת: רחלי

לי : קורה לי שאני אוכלת שובעת,לא רעבה יותר בוודאות אחרי ארוחה מאוזנת מאוד, אבל,אחרי חצי שעה או שעה בערך או אפילו שעתיים חשה ירידה באנרגיה או חוסר שקט כזה. אז אני הולכת ואוכלת ביס של קוביית שוקולד או שותה חצי כוס חלב,ואז מרגישה מלאה מדי!!! מה אני אמורה לעשות? תודה

27/03/2017 | 10:14 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

תחושה של "רווח". ה"רווח" הזה מתורגם בטעות לרעב, כםי שנוכחת לדעת. תחושת חוסר שקט או עצבנות במצב הזה נורמלית. הגוף מתרגל לתחושת מלאות חדשה, מכמות יותר קטנה של אוכל, שיכולה לגרום לתחושות שאת מתארת.

24/03/2017 | 22:18 | מאת: צבי

אלא רק רכיבי מזון ,אז אני מוצא את עצמי שכשאני רעב,לרוב אני לא אלך ואוכל משהוא מתוק (או לא מתוק לבד),אלא אני אוכל זאת עם שילוב או רק מזון לא מתוק. לזה אין הסבר פיזיולוגי כזה או אחר? רציתי גם לשאול בנוסף-שידוע לי שיש מאכלים עתירי שומן כמו בורקסים לדוגמא ושומן מתעכל אחרון בקיבה,אבל,ההורמונים הראשוניים של שובע הם קודם בקיבה שרמת הגרלין מפסיק להיות מופרש וזה דרך התמלאות הקיבה,השומן שיש במאכלים תורם לשובע רק כאשר הוא מגיע למעי הדק שם מופרש הCCK,אז זה לא נכון (נראה לי) שמאכלים עם הרבה שומן אוכלים מעט מהם ברגע האכילה. ייתכן כי אוכלים הרבה מהם אבל הם תורמים לזמן שובע ארוך יותר אולי?בגלל הסיבות הפיזיולגיות שציינתי? באותה הנשימה קראתי גם כי מאכלים גאנק פוד השומן בהם לא גורם להפרשת CCK,האם מכאן אני יכול להסיק שקוראסונים ובורקסים למיניהם ׁ(שאין בהם הרבה חלבון) שנאכלים לבד ובלי חלבון נוסף לא משביעים לאורך זמן בגלל זה ? תודה רבה מתנצל מראש על ריבוי השאלות-זה אחרי חודשים של למידה... תודה שוב

26/03/2017 | 16:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מכל מקור מזון. ומעכל אותם בהתאם למה שנמצא בקיבה באותו הזמן. כשלומדים תהליכי עיכול, מורכבים ככל שיהיו, מבינים את התהליך, אבל לא את מה שקורה בפועל כשאוכלים .אם אכלת בורקס גבינה עתיר שומן, אז השומן ישהה יותר זמן בקיבה בזמן שהחלבון יפורק אנזימטית והפחמימות יועברו דרך דפנות המעי ע"י האינסולין לתאים. אבל, זה לא אומר שזה כל מה שיש בקיבה באותו הזמן. כל התהליכים קורים בו זמנית בהתאם לתכולת הקיבה. אם מדברים על שובע ,יש עוד תהליכים שמשפיעים עליו, מלבד מה שקורה באותו הרגע בקיבה.

אפשר לקבל אלי בקצרה מה הם התהליכים הנוספים שיכולים לגרום לשובע חוץ ממה שיש בקיבה? תודה רבה

27/03/2017 | 10:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני סקרנית, כי השאלות שלך קשורות לתהליכים בגוף ברמה התאית. בפורום אני לא נכנסת לפירוט כזה. יכול להיות שכדאי לך למצוא קורס בתזונה או ביוכימיה שיענה על השאלות שלך? אחד הדברים שלמדתי לאורך השנים בטיפול באנשים עם עודף משקל, היא שגם כמכירים את כל התהליכים, הם לא אלה שיפתרו את הבעייה של מי שנמצא מולי. אבל הם בסיס לעבודתי כדיאטנית ונותנים כיוונים למחשבה.

24/03/2017 | 16:17 | מאת: אורנייה

ואוכל אוכל נגד הבחירה הטבעית שלי? רק לשם הבנה-אם נגיד אני רעב ורוצה לאכול כריך טוב עם גבינה טונה וירקות ודווקא חטיפים או שוקולדים הם לא מה שאני רוצה בתחושת הרעב,אז מה יקרה אם אני אבחר בחטיפים ובשוקולדים? או נגיד ואני רעב קצת ובוחר להתחיל לאכול שווארמה לעומת תפוח,אפילו אם אני קצת אוכל את השווארמה.... אני לא ארגיש שובע? אהיה רעב יותר מהר? כי הגוף הרי לא מזהה אוכל עם קלוריות אז מה יקרה אם אלך נגד הבחירה הטבעית? תודה

26/03/2017 | 16:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא תמיד יש סביבנו את האוכל שאנחנו רוצים כשאנחנו רוצים אותו. זה לא אומר שאם אתה בוחר משהו אחר, לא תשבע. זה רק אומר שבהמשך היום, כשתוכל, תאכל את מה שאתה רוצה.

24/03/2017 | 10:45 | מאת: אדר

שלום, נאמר לי פעם כי כל פעם שאוכלים מעבר לשבוע האוכל נהפך לשומן. זה לא מסתדר עם העובדה שאני אוכל מעבר לשובע ואז לא רעב להרבה יותר שעות,וזה אומר לי שהגוף כן השתמש באוכל האקסטרה ל"מחייה". מצד שני האם זה אומר שאפשר לאכול ארוחה גדולה מעבר לשובע כל פעם ופשוט לחכות לרעב אחרי המון שעות......?? וצד שלישי-נכון שצריך 7000 קלוריות לקילו אחד של שומן,אז זה אומר שביום אחד אני אוכל 7000 קלוריות וזה ניהיה שומן וביום למחרת אני לא רעב כל היום כי אכלתי מדי ביום של לפני? אפשר לעשות לי סדר בראש בבקשה!? תודה

26/03/2017 | 16:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

של שומן, ביום אחד מעבר למה שאתה אוכל בדרך כלל, אז אתה זקוק לטיפול. ברור לי שזו לא הכוונה שלך. אבל לא משמינים ביום אחד גם אם לפי ה"מספרים" אוכלים מעבר לשובע. זה נכון שאם אכלת הרבה יותר ממה שאתה צריך, אתה תהיה רעב מאוחר יותר ,מאשר אם היית אוכל בכמות מתאימה. הגוף נותן לך את הזמן הזה ל"התאושש" , אבל אם תתמיד בכך כל יום, ולאורך זמן אתה תעלה במשקל. כי הגוף "יתרגל" לכמויות הגדולות שאתה נותן לו, ולאורך זמן ה"שעות" של השובע יקטנו. הגוף שלנו מתאים את עצמו. אז אם "תרגיל" אותו לאכול יותר מדי, אתה תעלה במשקל. מדגישה שזה לא קורה מפעם אחת, אלא לאורך זמן ובהתמדה.

23/03/2017 | 22:40 | מאת: שראל

אם צריך למלא את הקיבה כדי לשבוע (או שזה אחד מהגורמים),האם זה אומר שכששותים שייק או כך דבר נוזלי (חוץ ממים),אז צריך הרבה ממנו עד שזה ימלא את הקיבה? תודה רבה!

24/03/2017 | 09:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אומרת, שהרצפטורים בדפנות הקיבה הגיעו לרוויה, ושולחים מסר למח שהקיבה מלאה. או שאנחנו מרגישים פיזיות תחושה של מלאות, שאומרת לנו להפסיק לאכול. קיבה מלאה היא תחושה, לא בהכרח קיבה שמלאה עד הסוף באוכל.

24/03/2017 | 16:47 | מאת: שראל

תודה על התשובה נדיה,תוכלי בבקשה להבהיר לי: אם הקיבה לא מלאה באוכל מכאן שהרצפטורים שלה לא יכולים לחוש "לחץ" ולשלוח את מסר למוח,אז מה הכוונה "שהקיבה לא צריכה להיות מלאה באוכל"? -לגבי רקמת השונה-מתרוקנת-הכוונה לתאי השומן מתכווצים או מורידים מהשומן שיש בתוכם וככה מרזים. ברור לי שזה לא קורה בבום אבל האם לאורך היום הם יורדים ואכילה מעבר לשובע ממלאת אותם? תודה

26/03/2017 | 15:55 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

תאי שומן יכולים לקטון בנפח או לגדול בהתאם למאגרים. אז כאשר יורדים במשקל, וגם יורדים עקב כך בשומן, כן, תאי השומן קטנים בנפח.

23/03/2017 | 19:31 | מאת: שראל

היא פעילה כי היא מפרישה הורמון לפטין במהלך היום ,אך האם חוץ מהפרשת הורמון היא גם "מתרוקנת" במהלך היום? גם אם אוכלים מעבר לשובע לפעמים? תודה

24/03/2017 | 09:44 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא הבנתי את השאלה.

23/03/2017 | 15:56 | מאת: שוהם

היי נדיה,את יכולה לאמר לי אם אני צודק בידע שלי, אז ככה:מאכלים כמו שוקולדים ובורקסים יש בהם הרבה שומן אבל מורכבים מפחמימות פשוטות, וזה חמה כשאוכלים אותם בשעת רעב אז אוכלים ואז מהר רעבים כי האינסולין עולה למעלה מהר ויורד בחזרה ואז רעבים שוב מהר,וזה למה חשוב לשלב חלבונים בארוחה עצמה. אם זה נכון,אז אני גם יודע שכמעט בכל אוכל יש חלבון,אז למה החלבון הזה לא מספיק לאזן את כמה מהר האינסולין לוקח את הסוכר ויורד מהר? תודה רבה

24/03/2017 | 09:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בעקבות אכילת פחמימות פשוטות, לא מתכוונים לבורקסים או מאכלים שיש בהם חלבון. מתכוונים לסוכר או שוקולד (שיש בו שומן אבל לא חלבון). פעם חשבו שזה נכון לתת מאכלים עם פחמימות פשוטות לספורטאים לפני תחרות, אך הפסיקו עם זה כשהבינו שהאינסולין יורד מהר, ופחמימות פשוטות לפני תחרות לא שיפרו את ההישגים.

זה למה לא כדאי לאכול שוקולד בשעת רעב? כי יש עלייה וירידה חדה של אינסולין? חשבתי שהשומן בשוקולד מבטל את העלייה והירידה החדה של האינסולין ותורם לתחושת השובע.......ואז לא צריך גם להוסיף חלבון כדי שיהיה שובע אורך זמן.... תודה

26/03/2017 | 15:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

העלייה והירידה של האינסולין תלוייה בפחמימות. היא יותר מתונה כשיש חלבון.

23/03/2017 | 01:43 | מאת: מור

אני אוכל לפעמים גם כשאני לא רעב? זה נראה לי כמו אוכל אקסרה כי אני לא רעב ....

23/03/2017 | 07:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אכילה מעבר לשובע, לאורך זמן ובהתמדה היא זו שגורמת להשמנה

22/03/2017 | 11:32 | מאת: טובי

האם אוכלים יותר (ומכאן יותר קלוריות),כשרוב הארוחה מורכבת מפחמימות ויש ממש קצת חלבון?זה משפיע ? ואם אפשר לדעת למה בדכ כשאני רעבה ולא מורעבת לא בא לי משהוא מתוק בדכ? המוח מזהה שיש מדי מתוק ולא רוצה כשרעבים? תודה

22/03/2017 | 14:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאת רעבה, ותאכלי את מה שאת רוצה, ותעצרי בשובע, את לא תצטרכי"לחשוב" או ל"לחשב" את הדברים האלה. זה באמת משנה למה מתחשק לך עכשיו מתוק ואח"כ לא? או למה את רוצה עכשיו ארוחה כזו או אחרת? אם את מגוונת את האכילה של ואוכלת לשובע, תגלי שאת אוכלת כל יום קצת אחרת. לפעמים בא מתוק ולפעמים לא. לפעמים רעבים יותר ולפעמים פחות. אין פה חוקיות. הרעב והשובע הם סימנים פיזיולוגיים שאומרים לנו מתי, כמה ומה לאכול.

21/03/2017 | 20:44 | מאת: טוביה

שלום, אני כבר מזה שנה וקצת עוסק בנון דיאט ולא משנה כמה אני אוכל דברים שאני אוהב ומרשה לעצמי,עדיין אוכל מגרה אותי. אז כן למדתי להבדיל בין אוכל שמגרה ומה יקרה אם אני אוכל אותו וזה שאני אולי לא הכי אהנה ממנו,אבל ,למה אותי זה מגרה רק עצם המחשבה ואדם רזה טבעי בכלל לא יסתכל על זה? תודה

22/03/2017 | 13:59 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ברור שאוכל טעים מגרה. את כולם. השאלה היא האם אתה חושש שאם תאכל אוכל שמגרה אותך לא תוכל להפסיק?

22/03/2017 | 18:12 | מאת: טוביה

גם,אבל יותר מהמקום שאני מרגיש שאני יכול לאכול להינות מאוכל המון במהלך היום סתם ככה גם כשאני לא רעב,אז למה לי לא לאכול סתם ככה,אין לי סיבה מספיק טובה,להגיד לעצמי שזה ישמין אותי לפעמים נמאסת עלי,ואני דווקא כן מרשה לעצמי לאכול הכל.....

23/03/2017 | 07:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

גבול הכמות לאוכל הוא השובע. אם אתה לא מקשיב לשובע, אתה יכול לאכול "המון". אם זה מה שאתה בוחר לעשות, זו זכותך. אבל אם זה מפריע לך, וגורם לך להרגיש שאין לך שליטה באוכל אלא שהאוכל שולט בך, ואתה רוצה לשנות, אז כן, צריך לשים גבולות. והגבולות האלה לא באים מסוג האוכל שאתה אוכל, אלה מהיכולת להקשיב למלאות ולעצור. לוותר על כמות אוכל שאתה רגיל ויכול לאכול היא לא פשוטה. לא רק פיזית בגלל ההרגל, אלא גם נפשית. לפעמים ויתור על אוכל מלווה בתחושות כעס ועצב, עד תחושה של אבל. ללמוד לוותר על כמות של אוכל ולעצור בשובע, הוא תהליך שלוקח זמן וקורה בהדרגה. הויתור על הכמות העודפת הוא לא מיידי. לא מייד מפסיקים לאכול יותר ממה שצריך לאותה ארוחה. ואת זה תהליך הנון דיאט אמור ללמד אותך.

23/03/2017 | 12:01 | מאת: טוביה

תודה רבה נדיה!!!!! האם גם כשאוכלים חשקים למיניהם גם יש נקודת שובע? זה כמו רעב?

24/03/2017 | 08:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אז כן, גם כשאוכלים לפי חשק, מרגישים שובע והכמות בהתאם

יומן אכילה לדיאטנית - לא מצליחה לרדת במשקל! רק עולה במשקל בלי הפסקה! אכלתי אתמול: 1. שתיתי בקבוק 350 מ"ל של משקה שקדים עם קקאו ופולי קפה בטעם אייס קפה 2. שתיתי 2 כוסות שוקו (400 מ"ל) 3. חטיף תמרים בוטנים וגרעיני חמנייה 4. 4 פרוסות לחם ללא גלוטן 5. פרוסת גבינה צהובה 9 אחוז שומן 6. מעדן סויה 7. דבש 8. זרעי צ'יה 9. ג'וג'י ברי 10. חמוציות מיובשות 11. בננה 12. 20 שקדים 13. 10 אגוזי פקאן 14. 20 יחידות אגוזי קשיו 15. פיסטוקים חלבי 16. 8 יחידות שזיפים מיובשים 17. קוטג' 5% 18. שייק תותים ואוכמניות 19. קוקוס טחון 20. קינמון טחון האם אכלתי יותר מידי שככה עליתי במשקל? מה לא אכלתי נכון? במה טעיתי??????? כמה קלוריות זה בערך היומן אכילה שלי הייתה?

22/03/2017 | 13:57 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני חושבת שזו לא פעם ראשונה שאת פונה לפורום. אם אני טועה, אז סליחה. אבל בכל מקרה, נשמע מהשאלה שלך שטיפול תזונתי יכול לתת לך מענה לשאלה, ולעזור לך להתגבר על הקושי שיש לך עם אוכל. אין אפשרות לעשות טיפול תזונתי בפורום. את מוזמנת ליצור קשר ולתאם פגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום, או שתמיד אפשר גם לפנות לדיאטנית בקופ"ח.

שלום רב , מנסה להבין האם זה נטו פסיכולוגי או פיזית לחלוטין: היום אכלתי חתיכה קטנה של עוגת תפוחים שלושה קרקרים עם גבינה ושני אגוזים בערב שתיתי אייס קפה קטן,ואחרי בערך שעתיים של האייס הרגשתי צורך עז בטונה וקוטג ובדיוק הלכתי ואכלתי את זה עם קצת סלט חצילים וקצת בייגלה. השאלה שלי-האם האכילה אחרי האייס היא פסיכולוגית והייתי צריך לבדוק אם הייתי רעב או לא ,או שזה באמת פיזי,כי לא הרגשתי רעב רגיל,אלא רעב מאוד ספציפי לחלבון,וכן קצת אכלתי בייגלה. יכול להיות שבאותו רגע סתם הייתי משועמם למרות שהיה לי את האוכל הספציפי הזה בראש,כי נגיד היו לי אופציות כמו פיצה או דברים אחרים ולא רציתי ,רציתי ספציפית טונה וקוטג ,אז אני יכול להחשיב זאת כחוסר במהלך היום שהושלם באוכל אחרי אכילת האייס? אם לא הייתי אוכל את זה זה היה עובר או רק ממשיך? ואני חייב לציין שאכלתי חצי קופסת טונה שלוש כפיות קוטג בערך חופן של בייגלה ושתי כפיות של ממרח חצילים והרגשתי כמעט מלא מדי,אז יכול להיות שזה הכל היה בכלל בראש ולא פיזי בגוף או פיזי ושאכלתי יותר מדי??? תודה רבה נב-באמת שבהלך היום לא הייתי ככ רעב כי אכלתי הרבה יום לפני (יום כזה של הרבה פיתויים אבל לא ממקום רע....) תודה

22/03/2017 | 13:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אז נשמע שהיית רעב. אתה בחרת לאכול משהו שלא ממש רצית. רצית פיצה. פה מתחילה השאלה האם בחרת חצי קופסת טונה, קוטג ובייגלה כי אתה בדיאטה ופחדת לאכול פיצה? הרי אם היית אוכל פיצה עד השובע, היית מקבל גם פחמימות חלבונים ושומן. אז לדעתי הצד הפסיכולוגי מתחיל בבחירות שלך כשאתה רעב. גם אם אכלת יום קודם הרבה , זה לא אומר שלא תהיה רעב. יכול להיות שתהיה רעב פחות. אבל באמת אכלת מעט מאד ולדעתי, ניסית "לפצות" על כמות האוכל שאכלת יום קודם, בכך שאכלת מעט מאד ובחרת במוצרים שנחשבים כמוצרים לדיאטה.

22/03/2017 | 17:29 | מאת: יהושוע

באמת שלא לא בחרתי את הפיצה כי פחדתי מאוכל ,נראה לי אני מסנה להבין אם יש ולמה יש בחירה סלקטיבית של מזון ולמה היא זה קורה,האם זה משהוא פיזיולוגי או סתם במוח. כי הבחירה שלי בחלבונים אחרי האייס והיא הייתה ספציפית חלבונים ,אני לא יודע אם יש באמת דבר כזה שהגוף או המוח אומרים ללכת ולאכול ספיציפית חלבונים.... תןדה

הי נדיה, כתבת לי שהגוף מזהה שובע כאשר מקבלים את כל אבות המזון המזון,זאת אומרת שאין שובע אם אני אוכל לרוב או רק פחמימות בארוחה שלי? ולגבי אותו הנושא-האם כאשר כתבת לי שחוסר איזון במזון בין אם זה חלבונים או (אם אני אוכל רק עוגה ונס קפה כל היום חסרים ויטמינים אחרים שמזונות אחרים נותנים),זה אומר שאפילו חוסר האיזון קורה ביום אחד ורעב מוגבר יקרה אפילו ביום? תודה רבה!

22/03/2017 | 13:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

20/03/2017 | 11:33 | מאת: יאיר

את עצמן במקרה שאוכלים מדי ביום אחד?

20/03/2017 | 13:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין לזה משמעות כלכך גדולה על הגוף. סביר שלמחרת תרגיש רעב פחות, אבל לא בהכרח. הגוף מאזן את הצרכים התזונתיים שלו בהתאם לדרגת הרעב שלנו. אז אם אכלת יותר מדי, כלומר מעבר לשובע שלך , יום אחד, זה לא יגרום לשינוי כזה או אחר בגוף שלך. אם אתה אוכל יותר מדי, כלומר יותר מהשובע שלך בהתמדה, ולאורך זמן, אז אתה מפר את האיזון בגוף שלך.

19/03/2017 | 22:42 | מאת: שירי

האם רעבים קצת-אומר לאכול תפול או פרוסה אחת של לחם ,או שכשרעבים אז רעבים ואוכלים צלחת של אוכל? באותו הנושא-רעב קטן אומר שהקיבה קצת ריקה ורעב גדול אומר שכל הקיבה ריקה? תודה

20/03/2017 | 12:57 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אוכלים קצת, כשרעבים אוכלים צלחת של אוכל. אין קשר לכמה שהקיבה מלאה או ריקה בהכרח, אלא לכמה אנרגיה הגוף שלנו זקוק באותו הזמן. כל ארוחה משתנה בהתאם לתחושת הרעב שלנו.

20/03/2017 | 13:30 | מאת: שירי

אז הרעב הגדול והקטן לא מגיע מכמה הקיבה מלאה או ריקה,ומכאן שרעב בכלל גם לא מגיע מריקנות של הקיבה? תודה

22/03/2017 | 13:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם הקיבה מלאה באוכל, את לא תהיי רעבה. אם היא מלאה חלקית, יכול להיות שכן.

19/03/2017 | 11:08 | מאת: מיכל

טכניים-אם קילו של שומן זה 7 אלף קלוריות. אז אחרי חישוב יוצא שמאתיים גרם זה 1750קלוריות. אם אני רוצה להסתכל על זה מנקודת מבט יבשה לחלוטין-זה אומר שמעל הBMR שלי אני צריכה ביום לאכול עוד 1750 קלוריות כדי להשמין במאתיים גרם? האם באמת כשאוכלים את ה1750 הנוספות האילו משמינים באותו היום מאתיים גרם, או שייתכן כי נאמר ואני אוכלת את ה1750 קלוריות הנוספות האילו ביום ,הגוף לא ישר משמין מאתיים גרם אלא כן מאזן את זה ביום או ימים הבאים ואז לא תיהיה בכלל עלייה במשקל? תודה רבה!!!!!!!

19/03/2017 | 14:08 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

7000 קלוריות מעבר למה שצריך כדי להעלות 1קג שומן(1000 גרם) 1400 קלוריות משומן , מעבר לצורך כדי להעלות 200 גרם בחישוב על הנייר ,נדמה שכך זה עובד. אבל השמנה נגרמת אם אוכלים יותר מהצרכים לאורך זמן ובהתמדה. ויותר מזה, אנחנו לא עולים במשקל רק משומן. כשעולים במשקל, כל הגוף עולה במשקל, כולל נוזלים, ועוד. עלייה של 200 גרם, לא מעניינת חוץ מאשר במחקרים. עלייה במשקל אמיתית נמדדת בק"ג.

כשאת כותבת 7000 קלוריות של שומן,זה לא שאני אוכלת 7000 קלוריות תוך יום או יומיים מעבר לBMR הבסיסי שלי וזה שומן? הרי הכל מסתכם בקלוריות לא?

22/03/2017 | 13:46 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

חשוב הרכב המזון, תדירות הארוחות, פערים בין ארוחות, רעב ושובע, התנהגות אכילה, ועוד ועוד. ייעוץ תזונתי הוא דבר מורכב. קלוריות הם חלק מאד קטן וזניח בטיפול. הם אמת מידה ותו לא.

18/03/2017 | 22:14 | מאת: יואב

שלום, יש לי שאלה קצת טכנית ומעצבנת אבל לא מצאתי תשובה באינטרנט עליה אחרי חיפושים עמוקים:זה קשור לשילוב אבות המזון בארוחה: -אם בשוקולד יש פחמימה ושומן ,ושומן מתעכל אחרון (מפחמימה וחלבונים),אז למה זה שממליצים לשלב חלבון (לאוו דווקא עם שוקולד אלא עם כל מאכל שיש בו לרוב פחמימות ושומן)? -אם נאמר ואני מחליט לאכול מאכל שמכיל פחמימות ושומן ,שובע ואז די מהר (נגיד אחרי שעתיים) ניהיה שוב רעב,ואז אני אוכל חלבון,זה אומר שאני משלים את הארוחה או רק כאשר שלושת אבות המזון נאכלים יחדיו זה גורם לתחושת שובע (משהוא בשילוב שלהם ולא כל אחד בנפרד),וזה שאוכלים כל אחד בנפרד ונהיים רעבים שוב,זה גורם לאכילת עוד קלוריות למרות כאילו "השלמתי" את אב המזון החסר בארוחה? תודה רבה וסליחה מראש על אורך השאלה!

19/03/2017 | 14:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

עקרונית צריך לקבל את כל אבות המזון במשך היום. כשאנשים לא מזהים את השובע שלהם. הדרך ללמד אותם להכיר אותה היא דרך ארוחות שכוללות פחמימות חלבונים ושומן. כי הגוף שלנו מזהה שובע כשהוא מקבל את כל אבות המזון בארוחה. הסיכוי שלך להגיע לכמות אבות מתאימה ביום, כשאתה מפריד בינהם, אפשרי, אבל יותר קטן. לכן אם מקפידים על כמה ארוחות מאוזנות ביום, שכוללות את כל אבות המזון, גם תרגיש את השובע בצורה יותר ברורה וגם לא צריך "לדאוג" להשלמות במשך היום.

הי נדיה, כתבת לי בעבר שאם אני אוכלת מאכלים כמו שוקולד כשלא מתוך רעב זה אז סביר להניח שאני אוכל קצת מזה,אבל מה רע או לא טוב או משמין לאכול מאכלים כמו שוקולד גם כשיש רעב? האם זה בגלל שאין איזון עם אבות המזון ?זו הסיבה היחידה? תודה רבה לך!!!!!

19/03/2017 | 13:57 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם את רעב, תאכל יותר שוקולד מאשר אם אתה לא. וזה לא בהכרח אומר שזה משמין. עדיף שכרעבים לאכול ארוחה מאוזנת שתספק את הצרכים של הרעב.

לאכול רק משהוא מתוק,ולא אוכל אוכל רגיל,אפילו לא בפרוסה עם שוקולד ,נובעת מהיבט פיכולוגי או פיזיולוגי? כלומר:אין סיכוי שזה רעב כי אני לא יכול או לא רוצה לאכול אוכל,אולי זה משהוא שקשור לרמות הסוכר בדם או משהוא כזה שאני יכול לאכול רק משהוא מתוק בבוקר (כמה קוביות שוקולד וזהו..) תודה רבה מראש נב-פורום נפלא!!

19/03/2017 | 13:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש אנשים שלא צריכים לאכול איך שהם קמים בבוקר. הרעב נבנה תוך כשעתיים מהקימה. אז יכול להיות שאם היית מחכה קצת, היית בוחר משהו אחר לאכול. אם אתה לא רעב, נשמע שאתה אוכל כי צריך. ונכון שצריך ארוחת בוקר, אבל לא בהכרח ברגע שפוקחים את העיניים. תודה על המחמאות

16/03/2017 | 16:53 | מאת: שלומי

אם אני לא מתייחס יותר למאכלים כשמשמינים או מרזים או ממלאים את הקיבה או לא,האם באופן היפוטתי לחלוטין אני יכול לחיות על עוגה ונס קפה (פחמימות חלבונים ושומן),ולפעול עפ הרעב ושובע שלי ולעולם לא להשמין? אם נוציא לרגע את ההיבטים הבריאותיים מהמשוואה של ויטמינים ומינרלים וכו.. תודה

17/03/2017 | 08:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ומניחים שבעוגה יש את כל אבות המזון כמו שציינת, אז באופן היפוטתי ,אם תאכל לפי רעב ושובע לא תשמין. אבל הגוף לא עובד היפוטתית . יש לו צרכים פיזיולוגיים. ולכן אם תאכל את אותו הדבר כל יום, מתי שהוא לא תהיה שבע, כי אתה תחפש משהו אחר לאכול. אז היפותטית, אולי לא תשמין, אבל לא תהיה מסופק, תחפש אוכל אחר, ואם לא תרשה לעצמך לאכול דברים אחרים, אתה יכול להגיע למצבים של התקפי אכילה.

כלומר לגוף יש עוד צרכים תזונתיים חוץ מחלבון פחמימות ושומנים, ועל פיהם עושים את הבחירה הטבעית של המזון במהלך היום?עוגה ונס קפה על בסיס חלב זה לא מספק באמת את כל מה שהגוף צריך ומכאן ששובע אמיתי לא יהיה אם זה כל מה,או לרוב מה שאוכלים וזה יגרום לאכילה מוגברת אפילו תוך יום אחד?זה ממש היבט פיזי ולא נפשי? תודה על התשובה המפורטת!

19/03/2017 | 13:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

תחושת סיפוק מאוכל היא לא רק היבט נפשי, אלא גם פיזי. להרגיש לא מסופק ממה שאכלת אומר שלא שבעת, או לא אכלת את מה שרצית, או שזה לא מה שהיית צריך באותו הרגע, או שלא אכלת מספיק בכמות או לא ספקת את ההרכב התזונתי הנכון.

16/03/2017 | 11:04 | מאת: אסנת

נמצא שם תמיד ואני יכולה לאכול מתי שאני רוצה,לא מסתדר לי משהוא:מתוק זה טעים,הטעם של השוקולד והסוכר לא משתנה נכון?אז הגיוני לי לאכול אותו אותו כשאני רעבה,אבל איך זה שאנשים רזים מטבעם אומרים "בא לי משהוא מתוק"? זה לא מגיע מתוך רעב,וכששובעים מסיימים לאכול,אז אכילת המתוק אמורה לא להיות טעימה אף פעם אם אוכלים אותה לא מתוך רעב,נכון? אז איך אני יכולה לגעת כשיש לי חשק ואני לא רעבה,מתי כן המתוק טעים ומתי לא? אולי יש היבטים פיזיולוגיים שאני לא מכירה? שלמרות שלא רעבים עדיין המתוק יהיה טעים יותר מסתם ללכת ולקחת? תודה רבה!!!!!

17/03/2017 | 08:46 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מתוק הוא טעים עד אשר תאי הטעם על הלשון רוויים. כשתאי הטעם רוויים אנחנו לא מרגישים את הטעם יותר. כך ששוקולד יכול להיות טעים גם אם רעבים וגם אם לא. תאי הטעם על הלשון מושפעים ממה שאנחנו אוכלים ולא מרעב או שובע. יש אנשים עם העדפה למתוק, יש עם העדפה למלוח.

17/03/2017 | 15:36 | מאת: אסנת

אז אם כאשר תאי הטעם על הלשון רווים בעצם זה מסמן לנו להפסיק לאכול (אני מניחה גם כשרעבים ואוכלים וגם כאשר אוכלים משהוא לא מתוך רעב),האם ה"ריקנות" שלהם היא זו שמובילה אותנו לאכול וממש ממש להנות מאכילה שלא מגיעה מתוך רעב? אני מחפשת ,אם יש,סיבה פיזיולוגית להבדיל ולדעת למה לפעמים אני אוכלת דברים מתוך חשק וזה ממש טעים ולמה לפעמים אני אוכלת מתוך חשק וזה לא הכי טעים ומרגיש אולי קצת מיותר.....מה הסיבה להחלטה שאני כן הולכת ואוכלת את הגלידה או את החטיף מתוך סיבות של חשק ולא רעב (חוץ מהיבטים חברתיים או אילוצים למיניהם)....אם יש סיבה פיזיולוגית לכך.... תודה רבה נדיה!!

19/03/2017 | 13:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

,"מכסה" תחושה לא נעימה אחרת , רגשית. ולפעמים "נסחפים" רק כי זה מולינו. ברגע שאת מרגישה שובע, או שלאכול עוד זה מיותר, ההחלטה לאכול היא לא פזיולוגית לדעתי. כשאוכלים מעבר לשובע, האוכל לא כלכך טעים , והאכילה מרגישה סוג של מאמץ.

16/03/2017 | 00:17 | מאת: מוריה

ברצף שבא לי מתוק ולא ארוחה "מזינה"? אכלתי שוקולד וקפה ואחרי שלוש שעות התחשק לי עוגה. זה נורמלי? תודה

16/03/2017 | 08:57 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מחפשים מתוק. כך שזה הגיוני. שוקולד וקפה לא מספקים תחושת שובע. כך שאחרי שלוש שעות, את רעבה. ואם אכלת עוגה שיותר ממלאה משוקולד, אבל לא בהכרח משביעה, את תמשיכי לרצות לאכול עד אשר תשבעי.

16/03/2017 | 23:03 | מאת: מוריה

למה שוקולד וקפה לא יכולים להשביע? זה דווקא כן השביע אותי ולא נשארתי רעבה,ושלוש שעות זה זמן סביר בין ארוחות לא? בשוקולד וקפה יש את כל אבות המזון לא?אז למה שזה לא ישביע?

17/03/2017 | 08:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אז יש לך את התשובה לאותו היום. שבעת משוקולד וקפה ו3 שעות אחרי זה היית שוב רעבה ואכלת עוגה. אין פה על מה לענות. אבל, לאיזה אבות מזון את מתייחסת בקפה ושוקולד? ולאיזה כמות? בשוקולד יש פחמימות ושומן, ובקפה - את מתכוונת לחלבון של החלב? בד"כ (אלא אם יש לך לפחות כוס חלב בקפה), אין מספיק חלב בקפה כדי להחשיב אותו כחלבון. אבל, אם שבעת, שבעת. רק את יכולה לדעת אם שבעת או לא. ולפעמים יש ימים כאלה גם.

19/03/2017 | 13:45 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

וכן זה נורמלי.

15/03/2017 | 21:37 | מאת: שולמית

לדעת (אם זה בכלל הגיוני),שאם רוב היום אני אוכלת פחמימות האם אני ארגיש צורך במהלך היום לחלבון?????? הגיוני?? תודה

16/03/2017 | 08:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ולא מסופקת אם תאכלי רק פחמימות במשך היום. תחושת השובע מורגשת כשאוכלים פחמימות חלבונים ושומן. כך שאת תרגישי כל היום שאת "מחפשת" אוכל, עד שתתני לעצמך ארוחה שיש בה את כל אבות המזון. ואת הרעב שתרגישי אפשר לפרש כצורך לחלבון , גם אם אנחנו לא מזהים אותו ככך.

15/03/2017 | 12:38 | מאת: עילאי

שלום רב,האם האוכל מתחיל להתעכל בקיבה או רק במעי מופרדים הורמוני השובע,ואם אפשר לדעת האם אותם הורמונים מופרשים איך שהאוכל מתחיל להתעכל באחד משתי המקומות האילו או לוקח זמן? תודה

16/03/2017 | 08:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

סוכרים מתעכלים ראשונים, ומתחילים את הספיגה דרך הפרשות מבלוטות הרוק. הספיגה של האוכל תלוייה ב"מוכנות" שלו. הלעיסה מתחילה את תהליך הפירוק הפיזי של האוכל ומכינה אותה לספיגה. הקיבה ממשיכה את תהליך העיכול המכאני דרך הפרשות של חומצות ובסיסים . בקיבה בנוסף למעבר סוכרים לספיגה, יש גם ספיגה של חלבונים, כי יש בקיבה אנזימים שמפרקים אותו. השומן, הוא האחרון שנספג, כי הוא צריך לעבור מהקיבה לתריסריון ( החלק הראשון של המעיים) שם מופרשים מיצי מרה שמאפשרים ספיגה של שומן. ואחכ לאורך כל מערכת העיכול, המזון נספג עד אשר נשארות רק השאריות שאותם אנחנו מוציאים בצואה.

13/03/2017 | 21:12 | מאת: טובי

האם יכול להיות שאני אוכל פרוסת עוגה כי בא לי ויש בה די הרבה קלוריות אבל לא הרבה חלבונים או ויטמינים,ואז למרות הכמות הקלורית אני אהיה רעב די מהר כי לגוף חסר חלבונים או משהוא כזה?

14/03/2017 | 12:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ורעב יכול לנבוע מהרבה סיבות. אז יכול להיות, שאם העוגה לא סיפקה את הצרכים של הגוף שתהיה רעב שוב, יחסית מהר. אם זה בגלל חלבונים או לא, אין לדעת.

13/03/2017 | 12:41 | מאת: אוריה

צריך או כמה חלבונים פחמימות ושומן אוכלים? בנפרד?

14/03/2017 | 12:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשרעבים אוכלים לפי מה שאנחנו מרגישים שאנחנו צריכים.

14/03/2017 | 17:00 | מאת: אוריה

אז ההחלטה שלי לאכול במצב של רעב אורז ועוף ולא שוקולד, לא נובעת ממקום פיזיולוגי שהמוח מאותת לי מה לבחור? אם יש מדי סוכר בשוקולד אז אני לא אבחר בו כי הגוף לא צריך את זה? תודה מראש

16/03/2017 | 08:46 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לבין מידת הרעב שלנו. מה שאנחנו בפועל בוחרים לאכול, תלוי בנו ובאוכל שנמצא באותו הזמן. אני לא חושבת שאנחנו היום, בשפע שקיים, כלכך מדוייקים ומדייקים בבחירות המזון שלנו. ברור שאם אנחנו מאד רעבים ,נרצה ארוחה ולא חטיף. אבל הבחירה של מה לאכול תלוייה בנו.

12/03/2017 | 20:23 | מאת: לאה

נדיה שלום , שתי שאלות:1-אם יש ימים שאני לא אוכלת מאוזן ככ זה אומר שבאותם הימים (בהנחה שהם לא ברצף),אני אוכלת יותר ממה שאני צריכה כי אין איזון? 2-האם ספציפית את מקבלת גם בירושלים או רק בתא? תודה

13/03/2017 | 09:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש ימים שאוכלים לא מאוזן ולא קורה שום דבר. המציאות הרבה פעמים מכתיבה לנו איך אנחנו אוכלים, ולא תמיד יש אפשרות לאכול ל"פי הספר". זה קורה לכולם, שיש ימים לא מאוזנים. זה לא אומר שאוכלים יותר מדי. זה אומר שזה פשוט יום כזה. כל זמן שזה קורה בתדירות יחסית נמוכה אין שום בעייה. יש לנו קליניקה בת"א וקליניקה בירושלים. ספציפית אני, מקבלת רק בת"א. לילי רוזן, שותפתי לקליניקה ולפורום מקבלת גם בירושלים.

מתוך רעב,אבל בחצי מהעוגה נמאס לי ואני ממשיך רק עם הנס ולא מצמא? יכול להיות? זה הגיוני?

13/03/2017 | 09:48 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כמות העוגה שאתה אוכל כנראה מתאימה לדרגת הרעב של אותה ארוחה. אבל היות ושאלת, יש לי גם שאלה. האם אתה עוצר כי אתה שבע או בגלל שאתה חושב שלא נכון לסיים את העוגה?

כלומר אין דבר כזה שעוד רעבים אבל אני ארצה יותר את הנס קפה מהעוגה? אני מאמין שסיימתי לאכול את העוגה לא כששבעתי וזה למה יכולתי להמשיך לשתות את הנס ולא להמשיך עם העוגה. השאלה האם זה הגיוני?

14/03/2017 | 12:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

היות ושתייה גם "תופסת" מקום בבטן זה הגיוני שיש תחושת של שובע .כמובן ששובע כזה, לא יחזיק הרבה זמן.

12/03/2017 | 11:11 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

היי תוצאות ferittin 44 ו fe iron 62 האם יכול להיות שיש לי מחסור ב b 12 ?? כי יש לי סמפטומים שמתאימים למחסור .. תודה

13/03/2017 | 09:46 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כי אין לי את התמונה הכללית שלך, ואנחנו לא מכירות. אנא פני לדיאטנית להתייעצות בנושא.

11/03/2017 | 23:07 | מאת: רונאל

שלום, שיטת הנון דיאט חדשה לי,והבנתי פחות או יותר מה הקונצפט שלה לעומת דיאטה רגילה. מה שלו מובן לי זה אם עפ השיטה אוכלים כשרעבים ומסיימים כששבעים ,:א-איך אפשר לרדת ככה במשקל אם לא רעבים אף פעם וכל הזמן שבעים?אם שבעים למה שהגוף ישחרר מהשומן העודף שלו? וב-איך נכנסים מתוקים ואכילה של חשקים שלא מרעב אם השיטה אומרת לאכול כשרעבים ולסיים כששבעים?איך יודעים מתי לעצור באכילתם אם אין רעב מלכתחילה? תודה

12/03/2017 | 09:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאוכלים לפי רעב ושובע,- אוכלים כשרעבים ועוצרים בכמות האוכל שאנחנו צריכים בארוחה. בד"כ אנשים בעודף משקל אוכלים יותר ממה שהם צריכים בארוחה או לאורך היום. אם לא מרגישים רעב לאורך כל היום, זה אומר שצריך ל"למד" את הגוף להרגיש שוב תחושות רעב ושובע. אנשים שעברו הרבה דיאטות בחייהם, הרבה פעמים לא מזהים תחושות אלה. גישת שיווי משקל מלמדת לחזור לתחושות הבסיסיות האלה. אפשר לאכול את כל סוגי המאכלים , כי ההנחה הבסיסית היא שבעית עודף המשקל נוצרת מכך שאוכלים יותר מדי לאורך זמן. לכן, אם לומדים לאכול כשרעבים, את הכמות המתאימה לנו לאותה ארוחה, כמויות האוכל יורדות לאורך זמן, וגם המשקל. זו לא דיאטת בזק ואין לצפות לירידה מהירה. מדובר פה בשינוי הרגלים עמוקים. דוגמה: הרבה אנשים "מפחדים" להרגיש רעב, או פוחדים שהאוכל לא יספיק להם למספיק זמן. וזה גורם להם לאכול יותר ממה שהם צריכים בארוחה. בנוסף ללמידה של אכילה לפי שובע ורעב, יש גם צורך לבדוק תזונתית אם האדם מקבל את כל מה שהוא צריך מהמזון שהוא אוכל. תחושת רעב ושובע, מגיעה כשהגוף "יודע" שהוא יקבל אוכל בצורה רציפה. למעשה אפשר לראות את התהליך הזה, גם כתהליך שיקום מדיאטות וחזרה לאכילה בריאה, טעימה, משביעה, לפי הצרכים האישיים שלך.

11/03/2017 | 12:02 | מאת: אורית

וחלק מהימים שכתבתי לך היה יום כזה: קורנפלקס עם חלב אותה מתכונת של היום הראשון 3 שקדים וברוקולי עם בערך 4 כפות אורז ועוד חזה עוף ממולא בחצילים ,2 וחצי חתיכות כאילו חטיף שוקולד פסק זמן-להשקיט את הרעב לא היה לי זמן לשבת ולאכול כמה ביסים מעוגה עד שהגעתי לבית ואכלתי חופן במבה עם חצי לחמנייה ריקה ,ושתי כוסות חד פעמית של מיץ תפוחים בערב הלכתי לקולונוע וקניתי פרוזן יוגורט בגביע בינוני,השארתי בערך שמינית ממנו שזרקתי. בייגלה בערך שני חופנים עם 3 כפות גבינה עם כוס מיץ. השארתי בערך 7 חתיכות בייגלה עם כף גבינה בצלחת. וכתבת לי שאין מספיק חלבונים ושהיום היה בסדר עד החטיף שוקולד,האם זה בגלל שיש בו המון קלוריות והיה עדיף ממנו והלאה לבחור דברים שיותר משביעים? או שהיה מספיק שהייתי משלבת לצידו נס קפה או משהוא כזה והבעיה היא רק החלבונים? תודה רבה

12/03/2017 | 09:05 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

גם חסרים חלבונים וגם נראה שבערב את לא ממש דואגת לעצמך לאוכל, אלא יותר מנשנשת. אם מה שאת מתארת זה יום אחד בלבד אין מה להתייחס לזה. אבל אם כך את אוכלת כל יום, אז בהחלט יש צורך לשפר את מה שקורה עם האכילה אחרי החטיף שוקולד. זו הייתה הכוונה.

10/03/2017 | 19:11 | מאת: אביחי

להבין ממש שאמרנו שמאכלים עם יותר שומן פשוט אוכלים פחות מהם מאשר מאכלים ללא שומן ומאו שלא צריך להתייחס למונחים של מאכלי דחוסי קלוריות שלא תורמים נפח לקיבה אז האם אני יכול להסיק מכך שאיך שאוכלים (לא משנה מה),העיכול של האוכל מתחיל ותחושות השובע מתחילות להיכנס לפעולה? כלומר-פירוק האוכל קורה תוך כדי האכילה,ולכן מאכלים עם הרבה שומן נאכלים פחות בכמות ממאכלים לא עם הרבה שומן? תודה רבה נדיה!

12/03/2017 | 09:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מאכלים עם אחוז שומן יותר גבוה נעכלים יותר לאט ממאכלים עם אחוז שומן נמוך. וגם נכון שלא צריך להתייחס למונחים של מאכלים דחוסי קלוריות.

10/03/2017 | 12:01 | מאת: אוריה

רצון חזק למתוק פתאום מומלץ לחכות כמה דקות ולא לאכול כדי לראות אם זה עובר. אם הרצון לא עובר ללכת ולאכול את המתוק. מה הלחכות הזה אבל עושה בעצם? למה אם יש לי חשק למתוק פתאום ואני מחכה הוא יכול לרדת?

12/03/2017 | 08:58 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רעב, או אם אין מספיק חלבון לאורך היום. כשיש חשק למתוק אין שום בעיה לספק אותו. למה לחכות? תלוי במטרה. אם מרגישים שהצורך למתוק הוא הרגל או דחף לאכילה מוגזמת, אז אולי כדאי לחכות כדי לבדוק אם באמת צריך אותו. כשמדובר בדחף, הדחף עובר. כשמדובר ברעב או חוסר בחלבון במשך היום, כנראה שהדחף לא יעבור. אין שום סיבה לא לאכול מתוק כשמתחשק. יש אנשים שמתקשים לוותר על מתוק בכל מצב, ומרגישים שאין להם שליטה על כמויות המתוק שהם אוכלים. במצב כזה, כדאי לחכות לראות אם הצורך למתוק הוא צורך בסיפוק מיידי או שהוא עובר.

09/03/2017 | 23:24 | מאת: מור

דברים בריאים למרות שמאוד בא לי. ובמקום לאכול ארוחה בריאה אני בוחר לאכול אוכל כמו שוקולד או מיצים או שייקים למיניהם ולא מספק לגוף את הויטמינים שהוא זקוק,האם זה יגרום לי לאכילה מוגברת בארוחה וגם אם אחוש שובע וכובד בבטן לא באמת אהיה שבע? האם זה משהוא שיכול לקרות תוך יום או רק כמה ימים של אכילה לא מאוזנת יגרמו לזה? (שאלה היפוטית רק לשם ההבנה). תודה מראש

12/03/2017 | 08:53 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

התחושות שאתה מתאר הגיוניות. כשחסרים אבות מזון בתפריט היומי, לא מרגישים מסופקים מהארוחות. ואז "מחפשים" אוכל ויש סיכוי סביר שתאכל יותר ממה שאתה צריך ותרגיש כובד בבטן.

שלום רב, אם אני בוחרת לאכול שוקולד לעומת לחם עם גבינה וטונה,האם הלחם עם הגבינה וטונה ישביע ליותר זמן כי יש שם גם חלבון? תודה

12/03/2017 | 08:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בארוחה, שובעים. לכן , כן, לחם עם גבינה וטונה ישביע יותר משוקולד.

09/03/2017 | 00:19 | מאת: אושר

קורה הרבה שאני אוכל מעבר לשובע לפעמים. האם זה אומר שכל האוכל שנאכל מעבר לשובע לגוף אין צורך בו וזה מתחיל לההיפך לשומן? אם לא,מתי הגוף יודע כן לאגור לשומן? פר יום של אכילה מרובה או מתישהוא אחר? די נראה לי לא הגיוני שגם אם אוכלים ארוחה אחת מעבר לשובע זה ניהפך לשומן כי נגיד ועושים דיאטה רגילה עם ספירת קלוריות-הרי בסופו של דבר הכל קשור לכמה קלוריות מוציאים וכמה מכניסים,אז כעיקרון אפשר לאכול ארוחה אחת גדולה מאוד והיא תיהיה מעבר לשובע ועדיין במהלך היום לאכול לפי הקלוריות ולא להשמין נכון? אז שוב,מתי הגוף יודע לקחת את האנרגיה הלא נחוצה לו לשומן? תודה רבה לך!!!!!!!!!

09/03/2017 | 10:38 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ובהתמדה, יש סיכוי לעלות במשקל. הדגש הוא : בהתמדה ולאורך זמן. האם בכל ארוחה אתה אוכל יותר מדי? האם זה שאכלת יותר מדי בארוחה אחת, גורם לך לאכול באופן טבעי, פחות אח"כ? עלייה במשקל והשמנה היא " עבודה". צריך להתמיד באכילה מעבר לשובע , והתחושות המלוות אכילה כזו הן כבדות, ואי נעימות.

08/03/2017 | 20:43 | מאת: אלרואי

"להגיד" או לסמן למוח מה חסר לו ועל פי זה בוחרים מה לאכול? כלומר אם אני רעב ויש מולי תפוח או שניצל,אם חסר לגוף חלבון ושומן אז טבעי שאבחר בשניצל,ואם לגוף יש מדי חלבון או שומן אז אבחר בתפוח? תודה מראש

09/03/2017 | 10:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הבחירה תלויה בתחושה. לפעמים רוצים משהו "כבד" לפעמים משהו קל, לפעמים משהו מלוח או מתוק, לפעמים רוצים משהו "מרענן". אי אפשר לדעת בכל רגע מה הגוף שלנו צריך .אבל, אם נקשיב, כשאנחנו רעבים, למה שאנחנו רוצים , סביר שניתן לגוף את מה שהוא צריך. לדוגמה: אם רעבים ורוצים פסטה, אז לא ללכת לבחור סלט ולהתחיל לעשות חישובים כאלה או אחרים. וכמובן, לעצור בשובע.

09/03/2017 | 12:03 | מאת: אלרואי

אך האם שוני הבחירות שלנו מגיעות מתוך מקום פיזיולוגי של מה שהגוף צריך? כי אם אני חש רעב קטן ובא לי יותר תפוח מאורז לדוגמא-האם זה באמת פיזיולוגית לגוף מה אני אוכל או שזה רק פסיוכולוגית בראש,תפוח נשמע יותר קליל מאורז לדוגמא? תודה

07/03/2017 | 23:57 | מאת: אור

את הראש כדי להבין ולא מבין את זה-יש לי אינספור פעמים במהלך היום שיש מן תחושה פיזית פתאומית כזו בקיבה בבטן,כאילו משהוא שורף (לא צרבת שעולה למעלה),ואני פשוט מפרש זאת כרעב. זה קורה לי מלא פעמים לפעמים אחרי האוכל אם אני אוכל קצת ואז אני חושב שאני צריך לאכול עוד ולפעמים שעה ולפעמים שלוש אחרי הארוחה. אני מפרש זאת כרעב אבל-כשאני כבר בוחר לאכול באמת שכל האוכל שיש בעולם מגעיל אותי ולא טעים לי ולא רוצה לאכול. אבל התחושה לא נעלמת עד שאני לא אוכל-אבל אני לא נהנה בכלל בכלל מהאוכל ותמיד תמיד מרגיש לי מדי בבטן. אז מה זה???????????????????? תודה

08/03/2017 | 09:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי. תברר מתי אתה מרגיש את "השריפה" הזאת ומה קורה כשאתה ניגש לאוכל שפתאום הוא מרגיש לך לא טעים או מגעיל. כדי לענות על השאלה שלך, צריך לבדוק את התזונה והרגלי האכילה שלך לעומק, להכיר אותך יותר טוב ולנסות להבין את הרקע לתחושת שלך. כדאי גם לשלול בעיה פיזית, עם רופא המשפחה או גסטרואנרולוג ( רופא מומחה לבעיות "בטן" ומערכת העיכול). הפורום לא יכול לספק לך את התשובות, שכן אין באפשרותי לטפל בפורום. אתה מוזמן לתאם פגישת הכרות ללא תשלום או התחיבות כדי לבדוק מה לעשות ואיך, על מנת להבין מה הדרך לפתור את הבעיה שאתה מתאר.

07/03/2017 | 12:27 | מאת: אביחי

רק רציתי לדעת בבקשה אם זה משהוא ידוע שמאכלים עם שומן משביעים אותו הדבר כמו מאכלים ללא שומן או הרבה שומן בהם,רק הם נאכלים בכמות קטנה יותר. פשוט כי חיפשתי הרבה באינטרנט ולא מצאתי דבר כזה. האם זה משהוא שלא מלמדים בדכ פשוט? תודה

08/03/2017 | 09:39 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שומן מתעכל יותר לאט מפחמימות וחלבונים ונשאר יותר זמן בקיבה. קלורית, לשומן יש ערך קלורי יותר גבוה מפחמימות וחלבונים. לכן, כאשר יש באוכל אחוז שומן יותר גבוה, הוא משביע יותר ממאכלים שיש בהם רק פחמימות ו/או חלבונים. היות והשובע מושפע מ:הזמן שהאוכל "נשאר" בקיבה , ההרכב התזונתי של המזון והערך הקלורי שלו, אנחנו מרגישים שובע עם כמות יותר קטנה של אוכל שיש בו אחוז שומן יותר גבוה. תחשוב לצורך הדוגמה, כמה פרוסת לחם ישביעו אותך אם אתה מורח עליהן חמאה / אבוקדו או טחינה לעומת , לעומת פרוסות לחם עם ריבה. כדי לשבוע ,תמצא שאתה תאכל יתר פרוסות לחם עם ריבה מאשר לחם עם אבודו/חמאה או טחינה.

הי נדיה ,רציתי להודות לך מקרב הלב על התשובה המפורטות הזו והקודמות לפניה. באמת תודה רבה!!!!!! אך-ברשימת מה שכתבת לי איך מגיע שובע,האם שובע גם לא נמדד בכמה הקיבה מתרחבת ,ויש אות למוח שכאשר הקריבה מתרחבת הרצפטורים שלה אומרים די?יחד כמובן עם ההרכב התזונתי.... מכאן שאפשר לאכול בורקס (לצורך העניין) שיש בו הרבה שומן ומכאן הכמות הקלורית שלו גדולה מאוד,וייצטרכו הרבה בורקסים עד שהשילוב עם הערך התזונתי שלו וזה שהוא ימלא את הקיבה יתרום לתחושת השובע. לעומת לחם או אורז או כל דבר אחר שאין בו הרבה שמן אבל כן תורם נפח יחסית יותר לקיבה בפחות הקלוריות. תודה רבה שוב!!!!!!!!!!!!!!

הי שוב נדיה אם את יכולה לקרוא בבקשה גם את השאלה הקודמת שלי האחרונה פה בשרשור כי זה המשך של מה שאני כותב עכשיו: אז איך אפשר להגיד שאם בבורקס קטן יש 250 קלוריות ,נצטרך לאכול שלושה בורקסים קטנים לעומת נגיד שתיים וחצי פרוסות לחם (250 קלוריות) שיתפסו נפח בקיבה,והלחם ימלא את הקיבה והבורקס האחד הקטן לא,ונצטרך לאכול ממנו עוד=עוד קלוריות.... תודה רבה רבה

09/03/2017 | 10:27 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני רואה שקשה לנו להסביר לך את המהות. אז אולי פשוט כדאי שתבדוק את זה על עצמך? תוכל להבין את המשמעות של לאכול נפח קטן יותר של מזון עשיר בשומן, רק , אבל רק אם אתה מזהה רעב ושובע.

04/03/2017 | 23:46 | מאת: איילה

והויטמינים ומינרלים האילו נחשבים חוסר איזון תזונתי? וחבר מהם גורם לרעב מוגבר? אפילו אם רק יום אחד אוכל רק את עוגת הגבינה בערב ארגיש חוסר או רעב מוגבר? תודה רבה שוב

05/03/2017 | 16:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קראתי את השרשור, ואני רוצה לשאול משהו אחר. האם חוסר השקט שאת חווה, קשור לתזונה או רגשות אשמה על מה שאכלת? בעוגת גבינה יש את כל אבות המזון. אבל אם אוכלים אותו דבר, כל יום, לשובע, נוצר חסך. אנחנו צריכים לגוון את התזונה שלנו כדי לקבל לאורך זמן את כל מה שאנחנו צריכים. ואם אוכלים עוגת גבינה כל יום, היא "נמאסת" , שזו גם הדרך של הגוף שלנו ,להגיד לנו לעבור למאכלים אחרים. אם תאכלי כל הזמן עוגת גבינה, תרגישי באיזה שהוא שלב חוסר סיפוק, גם אם שבעת, מה שיגרום לך לגוון ולאכול מאכלים אחרים.

06/03/2017 | 20:46 | מאת: איילהה

תודה רבה נדיה!!!!!!!!!!!

04/03/2017 | 20:46 | מאת: מורן

באופן טבעי כן בוחרים לאכול את פרוסת העוגה בסוף ארוחה ומתי הם יודעים לוותר עליה? האם אכילה מתוך שנקראת חשק היא בעצם אכילה כן מסוג של רעב,יכול להיות? תודה רבה

05/03/2017 | 16:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

עוגה או שוקולד, הוא אוכל מתוק, ומתאים לאכול כקינוח או כשמתחשק משהו בין ארוחות. לוותר על אוכל, אומר לדעת מתי לעצור. ולא מה לאכול. אם עוצרים בשובע, גם בעוגה ושוקולד, לא מעלים במשקל.

נכון,אבל אכילה בין ארוחות או כקינוח הוא לא נעשית מתוך רעב,לא? אלא מתוך רצון למשהוא אקסטרה,אז מאיפה יודעים מתי לעצור אם זה מלכתחילה לא נובע מרעב?

07/03/2017 | 12:07 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אם אוכלים בשביל הכיף , כשלא רעבים, מרגישים פיזית שצריך כמות מאד קטנה כדי לספק את הטעם ואת החשקץ

04/03/2017 | 15:00 | מאת: רונן

בידי מה לאכול ומתי,לרוב בשעת רעב אני לא אבחר בעוגה או שוקולד,אלא דברים יותר מזינים? אם גם בעוגה ושוקולד יש את אבות המזון,אבל לרוב הבחירה הטבעית לא תיהיה אילו.. תודה

05/03/2017 | 16:14 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשרעבים ויש זמן לאכול, ולבחור מה רוצים לאכול, סביר שפונים לאוכל מזין. בדרך כלל פונים לעוגה ושוקולד, מתוך רעב, באין ברירה. כשאין משהו אחר לאכול, וצריך למצוא משהו להשביע את הרעב במיידי.

01/03/2017 | 11:27 | מאת: אביחי

מבחיתי כצפופי קלוריות -כמו בורקס שיש בו דחיסות קלורית,את בעצם אומרת כי הוא ישביע אותו הדבר כמו לחם (כלומר באותן הקלוריות),כי יש בו יותר שומן? תודה

03/03/2017 | 08:39 | מאת: לילי רוזן

תחושת שובע שונה. מזון עתיר שומן ישביע מהר יותר ובכמות קטנה יותר ממזון דל שומן.

תודה! האם זה משהוא שידוע בקרב כלל הדיאטנים. אני זוכר שבעבר שאלתי דיאטנית שהייתי אצלה אם אני אוכל מאכל עתיר שומן אז פשוט אוכל פחות בכמות ממאכל לא עתיר שומן,והיא אמרה לי שזה לא נכון.... האם זו עובדה ידועה או שרוב הדיאטנים לא יודעים זאת? תודה

05/03/2017 | 16:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

רק בשמי.

28/02/2017 | 21:37 | מאת: שלום

שלום, אם אני מתחיל עכשיו את שיטת הנון דיאט-ובעבר הייתי מתפרע ואוכל המון המון קלוריות ביום. עכשיו שאני מתחיל זה עדיין לא מושלם ויש פעמים שאני אוכל סתם או פעמים שאני אוכל מעבר לשובע. האם עדיין אני יכול להרזות במשקל (למרות שאם אני סופר את הקלוריות שאני אוכל זה עדיין לא יוצר גירעון קלורי עפ הBMR שלי-אני יודע שלא צריך לחשוב כך-אבל לשם המחשה של השאלה שלי),כי אני עדיין אוכל פחות מפעם?? כאילו הגוף "קולט" שהוא מקבל פחות אוכל ? תודה

03/03/2017 | 08:26 | מאת: לילי רוזן

פחות מבעבר, סביר שתרד במשקל. אכילה על פי קלוריות וחישובי BMR טובה אולי לעבודת המעבדה אבל לא לאכילה טבעית. אכילה על פי הסימנים של הגוף (=רעב, שובע וטעם) מאפשרת לאכול בדיוק רב יותר לצורכי הגוף.

28/02/2017 | 14:11 | מאת: עדנה

חשה רצון עז לאוכל "בריא"-בכיוון של סלט עם לחמנייה וביצה בפנים-ובמקום זה אני בוחרת לאכול שוקולד? נכון שאני לא מקשיבה פה לגוף-אבל האם זה משנה באמת מה אני בוחרת כדי להרזות במשקל? אם זה משנה,אשמח לדעת למה? תודה רבה

28/02/2017 | 14:42 | מאת: לילי רוזן

מקשיבים לרעב והשובע. אוכל לא טעים או לא רצוי באותו הרגע כמו השוקולד בדוגמה שלך לא יספק אותך לגמרי גם אם ימלא את החסר, וכנראה שתרצי לאכול עוד

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 103