קרע בTFCC

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/01/2015 | 20:30 | מאת: דניאל

שלום! בערך באוקטובר נפצעתי בכדורגל בשורש כף יד ימין כשעמדתי בשער ופגע בי כדור חזק. בנובמבר הרגשתי שאין שיפור בכאב והלכתי לאורטופד, הפנה אותי לMRI, והנחה אותי לשים סד קיבוע ליד. עשיתי לפני כשבוע MRI והתוצאה: "מאחז הTFCC על פני הפובאה נראה מעט בצקתי ובלתי סדיר אך ללא קרע מלא, קיים חשד גבוה לקרע של המאחז האולנרי על פני הסטילואיד בחלקו הדורסלי של ה-TFCC. סיכום: חשד גבוה לקרע בTFCC על פני הסטילואיד האולנרי במיוחד באספקט הדורזלי." הרופא אמר לי שאין איך לשפר את המצב מלבד הכנסת מצלמה זעירה ותפירת הקרע אם יש, והפנה אותי למנתח בתל השומר לשמוע את דעתו. בקשר לסד הוא אמר שזה לא למטרת שיקום אלא נטו כדי למנוע כאב. אני עדיין עם הסד ולא יודע לחלוטין מה המצב של הכאבים.. כי אני נוטה לתת לאיזור לנוח ולא רוצה לשחק איתו יותר מדי.. מה דעתך?? תודה רבה...

11/01/2015 | 06:39 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

כעיקרון קרע תופרים בטיפול ניתוחי-ארתרוסקופי. שימוש ממושך בסד - גורם לנזק כיוון שמביא לדלדול שרירים נוקשות מפרקית ועוד. מומלץ להשתמש בסד אך ורק בעת כאבים חזקים. מטרתו להפחית את הכאב ולא יותר מזה.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד