כאבים והירדמות כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/12/2003 | 20:08 | מאת: קרן

ד"ר פעילן שלום רב! ראשית בהצלחה לכבוד פתיחת הפורום החדש. יש לי שאלה אני בת 22 וסובלת בתדירות גבוה מכאבים בכרית כף יד ימין במיוחד בלחיצה במקום בנוסף כל בוקר אני קמה בבוקר עם יד רדומה ללא תחושה עד שאני נאלצת להרימה גבוה על מנת שתהיה זרימת דם ורק אז היד חוזרת לתפקודה. מיכיוון שתדירות המצב כל יום האם יש קשר בין הכאב להירדמות היד? אם כן, מה זה יכול להיות והאם כדאי או רצוי לפנות לרופא? אשמח לקבל תשובה

21/12/2003 | 12:35 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

הרגשת תרדומת וחוסר תחושה מעידים על לחץ עצבי לאורך הגפה ו/או בצואר. ייתכן ומדובר בתנוחת שינה. תנסי לשנות את תנוחת השינה. עצתי לך היא לפנות לבדיקה ע"י רופא מומחה בכירורגית יד ולהערכתי, בהמשך יהיה צורך בבדיקת EMG, לפי הממצא הקליני. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד