הסבר על תוצאות ct כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/05/2013 | 16:41 | מאת: דניאל

לפני חודשיים לערך עברתי ניתוח בעקבות שבר וריסוק במסרק כף היד. הוכנסו ליד מסמרים, ולאחר חודש הם הוצאו. מאז אני סובל מהגבלה ביד וכאבים בלתי נסבלים. לפני שבוע בצעתי בכף היד ct והתשובה שנכתבה לבדיקה היא כדלקמן : נראה שבר מרוסק בבסיס מטהקרפל עם תעלה מ - orif קודם. השבר מערב את מפרק ה - mcc . ברצוני להבין מה בדיוק הכוונה בתשובה הזו, ומה ניתן לעשות לתקן את המצב ו/או לשפר את המצב, ומה היית ממליץ לי.

28/05/2013 | 06:40 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

תיאור הסיטי תואם לתיאור צילומי רנטגן. לא ברורה לי סיבת הסיטי לאחר ניתוח. אני מניח שהוסברה לך משמעות הבדיקה' כולל ההקרנה הרבה. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

28/05/2013 | 07:58 | מאת: דניאל

בוקר טוב, ממש ממש לא הבנתי את תשובתך, כל שבקשתי לדעת הוא האם ה- ct מעיד על שבר מרוסק בבסיס, האם יכולים לתקן את השבר ביד. אני מבקש להסביר כי מטרת ה ct היא שבצילום לא רואים שבר למרות שאני סובל מכאבים והגבלה בתנועות כף היד והאגודל. כאשר פניתי לרופא הוא אמר לי שכף היד והאגודל בסדר ואין לי שבר כי בצילום רגיל לא רואים כלום. וב ct כן רואים את השבר. האם זה המצב שצריך להיות לאחר ניתוח השיחזור כאבים והגבלה בתנועות האגודל ובכלל כף היד.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד