עזרה בהבנת תוצאות בדיקת CT לכף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/02/2013 | 16:10 | מאת: אורי

לפני כחודש נפלתי על יד שמאל כאשר היא מושטת, בעת הנפילה פניתי למיון שם ביצעתי צילום רנטגן ונקבע כי יש חשש לשבר בעצם הסירה ובוצע קיבוע ליד. לאחר כשבוע הורידו לי את הגבס וביצעתי צילום רנטגן חוזר שם עדיין לא היה ניתן להבחין בבירור ולכן החליטו לגבס לי שוב את יד שמאל ונשלחתי לעשות בדיקת CT. בתוצאות הבדיקה נכתב: בוצעה סריקה של צד ימין לצורן השוואה יד שמאל מגובסת אין עדות לשבר או נזק חבלתי חריף לציין ניתוק של הסטילואויד של האולנה מימין יתר המבנה הגרמי ומרווחים מפרקיים שמורים רציתי לדעת מה זה אומר "לציין ניתוק של הסטילואויד של האולנה מימין"?

18/02/2013 | 06:56 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

מתיאורך אובחן שבר עם תזוזה של זיז הסטילואיד של עצם האולנה. אני מניח ששבר זה קיים גם בצילומים הרנטגן. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

18/02/2013 | 14:47 | מאת: אורי

דוקטור תודה רבה על התשובה המהירה והיעילה, יש לי שאלה נוספת ברשותך, זיז הסטילואיד של עצם האולנה נמצא במפרק היד? ובמידה ואכן רואים את השבר בצילומי רנטגן מדוע לאחר 2 צילומי רנטגן נשלחתי לעשות גם צילום CT? תודה.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד