טנוסינוביטיס בשורש כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/01/2011 | 15:33 | מאת: שרונה

שלום! לפני כשבוע עשיתי מיפוי עצם והיום הגיעו לי התוצאות, וכתוב לי בתוצאות שיש טנוסינוביטיס בשורש כף יש ימין. אני בת 17 וחצי. הייתי רוצה לדעת מה זה טנוסינוביטיס, ובאיזה דרכים ניתן לפתור את הבעיה. תודה רבה !

28/01/2011 | 07:24 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

טנוסינוביטיס הינו תהליך "דלקתי" של מעטפת גיד/ים. מתיאורך לא ברור לאיזה גיד הכוונה. האחבנה נעשית לפי ממצאי בדיקה קלינית (לכל גיד בגוף האדם יש שם, תפקיד וממצאי בדיקה אופיניים). בדיקת US יכולה לעזור לאיבחון. מיפוי עצמות אינו אבחנתי לטנוסינוביטיס של גידים. פני לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד