גיד תפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/12/2003 | 12:55 | מאת: דפנה

מזה כחודשיים אני חשה כאבים בכף היד לכיוון האגודל וכן נפיחות קלה וקשיים בתנועה. בבדיקה אצל אורטופד נאמר לי כי הגיד נתפס וכי הדרך היחידה לשחררו היא על ידי ניתוח. האם אין דרך אחרת? ואם ניתוח - במה בדיוק זה כרוך ואיפה הכי כדאי לבצע את הניתוח?

19/12/2003 | 11:52 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

למיטב הבנתי, מדובר ב- TRIGGER FINGER או TENOSYNOVITIS של הגידים המכופפים של האצבע. בהנחה שזו האבחבנה, ניתן לנסות טיפול פיזיותרפי (U.S., מוביליזציות מקומית) וריפוי בעיסוק ("טבעת") בשלב ראשון. במידה והטיפול לא יעזור, ניתן לטפל ע"י הזרקה מקומית למעטפת הגידים, עד 2 הזרקות. במידה והטיפולים הנ"ל לא עוזרים, הברירה שנותרת היא ניתוח.

21/12/2003 | 12:24 | מאת: הילי

לכבוד ד"ר יעקב פעילן שלום רב, אני בת 36 . מזה חמש שנים סובלת מתחושת נמנמת בכף היד שמלווה בכאב . עם השנים התופעה החמירה , ומלווה בתחושות זרמי חשמל חזקים, וקושי בתנועת כף היד במיוחד בימים שהשימוש בכף היד אינטנסיבי יותר. כיום מועמדת לניתוח CTS כף ימין כולל גידים שנשחקו. שאלתי היא האם יש אפשרות לטפל בנושא זה שלא על ידי ניתוח? האם תפקוד היד חוזר לקדמותו? משלח ידי מאלץ אותי בעבודה אינטנסיבית בכף היד, ואני למעשה אדם שזהו כלי העבודה שלו והפרנסה שלו. האם לאחר ניתוח תתכן אפשרות של חזרה לתופעות הללו? תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד