כאבים בכף היד - עבודה מול מחשב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/04/2004 | 14:49 | מאת: שרון

שלום אני עובדת במחשבים. לפני כ3 שנים התחילו לי כאבים בשתי כפות הידיים (יותר ביד השולטת בעכבר). טופלתי בטיפולים פיזיותרפיים, נחתי תקופה ממושכת (שנתיים), חל שיפור אך הבעיה לא נפתרה. המצב מחמיר בכל פעם שאני חוזרת לעבוד מול המחשב, וכיום הכאבים חזקים מאי פעם. רופאים שפניתי אליהם אינם מכירים בבעיה, ושולחים אותי לחזור לעבוד. האם המשך העבודה מסוכן ומחמיר את הנזק ? האם הוא בלתי הפיך ? מה עלי לעשות ? תודה רבה, שרון

12/04/2004 | 20:01 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

הפתרון הינו בשינוי תנוחה כגון הגבהת/הנמכת כסא, הרחקה/קירוב המקלדת, הרמה/הורדת מרפקים, להשתדל שמפרק שורש כף היד יהיה במנח נויטרלי וכד'. עצתי לך להיבדק ולהתייעץ עם מומחה לכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד