י ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/04/2004 | 22:05 | מאת: רונית כוכבי

אדוני ראשית - חג שמח ואביב נעים לפני כשמונה שנים נותחתי בכף יד ימין לשחרור לחץ ונימול אצבעות [תעלה קרפלית]. מאז אני סובלת מגידים מודלקים בזרוע ימין, ומכאבים במרפק. לפני כשנה מפרק האצבע המורה הודלק גם הוא. ביצעו בי חבישה ולאחר מספר ימים קיבלתי זריקה ועברתי שתי סדרות של פיזיוטרפיה. כחודש לאחר סיום הפיזיוטפיה הגעתי שוב למרפאת זבולות בקריות ושם קיבלתי שוב זריקה. א. הזריקות השאירו לי בכף היד, בסמוך לאצבע המורה שטף דם פנימי. האם תקין והאם יעלם? ב. הפרק נפוח, קשה לכיפוף וגם המפרק האמצעי [לא זה הקרוב לציפורן אלא אחריו] כואב וקשה מאוד כיפוף. ג. עבודתי היא שמונה שעות מול מחשב. ללא שימוש במחשב אין ערך לעבודתי, אני בת 37 ורבה הדרך עד לפנסיה... ד. הטיפול שקיבלתי עד עכשיו אינו פתר את הבעייה, הכאבים חריפים ומונעים ממני עבודות בית יומיומיות, ובמהלך כל פניותי לא צולמה כף ידי אפילו פעם אחת. האם יתכן שהפרק באמצע המורה נפגע ללא אפשרות שיקום ? מה אפשרויות הריפוי והשיקום, תוך כדי שמירה על מקום העבודה ? תודה על הסבלנות שבקריאת טענותי/שאלותי.

10/04/2004 | 09:21 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

להערכתי, אין קשר בין הניתוח של העצב המדיאני בתעלה הקרפלית לדלקת בגידים שאובחנה אצלך. שטף דם לאחר הזרקה בד"כ נספג ולא מותיר עקבות. מדבריך אני מבין כי המפרק הבין גלילי המקורב (האמצעי) נפוח כואב וקיימת מגבלה בתנועה. סביר כי קיימת בעיה מפרקית כלשהי (כגון תהליך סינוביאלי) שאינו קשור לדלקת הגידים. מומלץ לבצע צילום רנטגן לשלול בעיה גרמית כלשהי (לפחות במנחים חזיתי וצידי אמיתי). אין קשר בין הקלדה לבין תסמונת התעלה הקרפלית (שנותחה). ייתכן כי קיים קשר בין הקלדה לבין דלקות בגידים. האם את סובלת מסכרת, אי סדירות בפעילות בלוטת התריס או מחלה אחרת המשפיעה על רקמות החיבור של הגוף ? בכל מקרה, עצתי לך להיבדק ע"י רופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד