דלקת פרקים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/03/2004 | 22:22 | מאת: מאיה

שלום דוקטור. האם אצבע מנופחת מידי פעם, שקשה לכופף אותה מעידה על דלקת פרקים? יש לי שתי אצבעות (ביד ימין ושמאל) שמידי פעם קצת מתנפחות וממש קשה לכופף אותן. זה לא כואב, אבל לפעמים הם ממש ניראות מעווותות... נדמה לי שהעצם באמצע האצבע (סליחה שאני לא יודעת איך לתאר את זה) קצת יותר נפוכה לעומת שאר האצבעות. זה קורה הרבה, כבר כמה שנים, וזה לא קשור לעונות השנה. יש לנו במשפחה מקרה של דלקת פרקים, האם זה קשור? אשמח לקבל את דעתך תודה רבה.

29/03/2004 | 07:02 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

משאלתך לא ברור אם הכוונה לנפיחות המפרק ו/או הגידים או שניהם. דלקת מפרקית בד"כ מופיעה במספר מפרקים ו/או גידים, לרוב דו"צ במקביל. עצתי לך להיבדק ע"י רופא מומחה לכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד