הרדמה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/02/2004 | 13:03 | מאת: נעה

אני סובלת מעיוות בשורש כף היד עקב JRA לאחרונה בררתי אופציה של ניתוח לשיפור תנועה ,כאשר אורתופד אחד אומר כי ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה חלקית בעוד האחר טוען - רק הרדמה מלאה דרך הוריד ! מדוע ישנן גרסאות שונות ? מה עדיף / רצוי ?

24/02/2004 | 08:23 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

הרדמה חלקית/איזורית משמעותה הרדמה של היד בלבד. הרדמה זו אינה מצליחה בכל המקרים ובמקרה זה אין ברירה אלא הרדמה כללית. אם מדובר בניתוח ממושך של מספר שעות - רצוי הרדמה כללית. ברכה, ד"ר יעקב פעילן

24/02/2004 | 14:36 | מאת: נעה

לדברי הרופא הניתוח ייערך כשעה - האם זה נחשב לניתוח ארוך ? האם הוא מחייב הרדמה מלאה ? מה ההבדל בין הרדמה דרך הוריד לבין הרדמה באמצעות מסיכה ?

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד