תעלה קרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/02/2004 | 21:42 | מאת: מירי

אובחנה אצלי תסמונת התעלה הקרפלית בשתי כפות הידיים. ביד ימין בצורה קלה וביד שמאל בצורה בינונית, בטרם עברתי את הבדיקה אמר לי הרופא שיש אופציות שונות לטיפול וביניהן גם זריקת קורטיזון, דבר אשר אינני מעוניינת לעשות. האם במצב של צורה קלה גם מנתחים? האם יש טעם לחכות שאולי המצב ישתפר? או שעדיף לחזור לרופא בטרם המצב יחמיר? אני מוטרדת תודה מירי

05/02/2004 | 13:34 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

התסמונת מאופיינת בלחץ על העצב המדיאני. מדובר בלחץ מכני. במידה ואינך בהריון או לאחר לידה, הפתרון היחידי הקיים הוא שחרור כירורגי. זריקת קורטיזון אינה יכולה לשחרר את הלחץ המכני, אלא להקל באופן זמני את הסימפטומים. מנתחים גם כאשר הלחץ הוא קל. חבל להמתין שהלחץ יחמיר כי אז כבר ישנם נזקים בלתי הפיכים לעצב. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד