הידבקויות וחוסר טווח תנועה לאחר ניתוח מרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/02/2023 | 19:15 | מאת: טלי

שלום, לפני חודשיים עברתי ניתוח מרפק שכלל בין היתר הוספת פלטינה, ביצעתי פיזותרפיה אינטנסיבית ביותר גם במכון וגם בבית אך עדיין טווח התנועה בכיפוף 90 מעלות ולאחר פיזותרפיה 75 בערך, וביישור יש כיפוף, נראה כי הפלטינה מפריעה לשיפור טווח התנועה, יש בצקת שמגמת שיפור ובנוסף יש הידבקויות. שאלתי האם המצב מחייב ניתוח להסרת הידבקויות או שניתן ע"י המשך פיזותרפיה להיפתר מהידבקויות, או שבכלל אפשר להמשיך לחיות עם הידבקויות או שיש בהן סיכון כלשהו?

טלי שלום, הידבקויות הינן תופעה נפוצה לאחר ניתוח. הן אינן מסוכנות אך מגבילות טווח תנועה. דרך כלל מקובל לבצע פיזיותרפיה חצי שנה לפני החלטה על שחרור ההידבקויות. מאחר ועברו רק חודשיים מהניתוח, אין דחיפות לבצע ניתוח נוסף כעת בברכה, ד״ר יהודה

05/02/2023 | 16:52 | מאת: טלי

ד"ר שלום, תודה רבה על תשובתך, בנוסף, האם עיסוי עמוק יכול להועיל בשחרור הידבקויות? ואם לא מסוכן ולא מטפלים בהידבקויות אפשר לחיות עם זה ללא חשש?

עיסוי הינו חלק מהטיפול הנדרש. אין סכנה בהידבקויות, זה פשוט מגביל את הטווח

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד