כאבים בכף היד ,ממצאי US

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/01/2023 | 09:44 | מאת: שרית

לאחר בדיקת US בשל כאבים בכף היד ממצאים: "צמוד למפרק CRJ בעומק 7 מ"מ משטח עור מבנה היפואקוגני יחסית מוגדר בגודל 2*11 מ"מ . בבדיקת דופלר צבע ללא זרימת דם בתוך הממצא או מסביב- יכול להתאים לגנגליון. " מה זה אומר יכול להתאים ואם לא גנגליון אז מה? באם זה אכן גנגליון מלווה בכאבים , איך ניתן לטפל ? תודה רבה

שרית שלום, גנגליון אינו מצא מסוכן, אך לעיתים גורם לכאב או מגבלה בתנועה של שורש היד הניסוח של פענוח ה-US אינו רלוונטי. באם מיקום הכאב מתאים למיקום הממצא בבדיקה, יש מקום להוציאו בניתוח. בברכה, ד"ר יהודה ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד