שבר בגליל היד אצבעות מסרק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/01/2023 | 17:21 | מאת: אילון חדד

לאחר חודש גבס ובהמלצת מומחה כף יד , הורדתי את הקיבוע של אצבע 4-5 ועשיתי צילום ביקורת , נראה שאין שום איחוי בצילום ועדיין השבר קיים , האם הדבר הגיוני? מה מומלץ לעשות הלאה? פיזותרפיה ? להחזיר קיבוע?

אילון שלום, נדיר ששברים באצבעות לא מתחברים. לעיתים בתחילה החיבור הוא "פיברוטי" כלומר במקחום רקמת עצם שמגשרת בן שני חלקי השבר ישנה רקמה חיבורית שלא נראית בצילום ולכן עשוי להיווצלר רושם שהשבר לא מחובר. יש חשיבות להפעלה מוקדמת על מנת לשפר את הטווח ולכן עשה נכון הרופא שהוריד את הקיבוע. כעת יש להתחיל הפעלה עדינה בלי עומסים ע"י פיזותרפיה וריפוי בעיסוק וביקורת חוזרת כולל צילום לראות שהחיבור מתקדם. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד