כפות ידיים נפוחות ואדומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/12/2022 | 01:05 | מאת: ספיר

היי יש לי תסמונת "רנו" והיד שלי כבר במשך שנה אדומה ונפוחה, יש אזורים בכף יד שיש נפיחויות יותר בולטות קרוב לבסיס תחילת האצבעות הייתי שמחה לדעת אם יש טיפול לבעיה שהכפות ידיים שלי יחזרו לעצמן ?

ספיר שלום, תופעת רנו יכולה להיות כתופעה מבודדת. במקרה זה הטיפול הינו לרוב ע"י צמצום חשיפה לקור ותרופות להרחבת כלי דם. רנו יכול להיות גם חלק מתסמונת של מחלה כוללנית יותר. במקרה זה יש לטפל במחלה. מי שאמון לאבחן ולטפל ב"רנו" הינו ראומטולוג. במקרים נדירים נדרש טיפול ניתוחי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד