תוצאות בדיקת US כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/12/2022 | 11:04 | מאת: ליאור

שלום רב, לאחר אירוע של חתך בכף יד לפני כחודשיים. בשיחרור מהמיון רשמו - "חתך 2­1 סמ פלמרי ZONE3 יד שמאל עומק היפודרמיס ללא דימום פולטילי, גיד או עצם חשופים FDP FDP שמורים ללא פחת תחושתי מילוי קקפילקי שמור" אחרי שבועיים של החלפת תחבושות יומית , הורידו התפרים (ניילון 4-0). כרגע יש נפיחות - מרגיש קשה, כאילו יש גוש קטן מתחת לעור למרות שהצבע של העור רגיל - במקומות נוספים בכף יד (רחוקים יותר מהחתך המקורי שהגליד מזמן). בימים האחרונים יש נפיחות ואדמומיות חדשה בשני מקומות בכרית כף היד עם כאב קל בלחיצה , ליד החתך שהגליד (לא בחתך עצמו). באולטראסאונד כף יד עלו הממצאים הבאים: "הבדיקה (S.U (רקמות רכות לאזור : שורש כף יד )שמאל( אספקט וולרי. מצב לאחרתפירה באזור. בתוך רקמה תת עורית הודגמה רקמת צלקת עם קולקציה קטנה בתוך שומן תת עורי בגודל עד כ- 3.0 ס"מ באזור. כמותקטנהשל נוזל מסביב לגידים הפלקסורים מ-2 עד 4. הגידים נראים מעט אקוגנים מהרגיל, ללא סימני קרע. מפרקי5-MCP2 ללא ממצא מיוחד." אשמח לחוות דעתך מה מצבי ומה עליי לעשות. המון המון תודה!!

27/12/2022 | 12:50 | מאת: ליאור

תיקון חשוב - 0.3 ס"מ (לא 3 ס"מ).

ליאור שלום, הטיפול הרפואי אינו בבדיקת אולטראסאונד, אלא בבנאדם. לכן חשוב לגשת להיבדק אצל רופא מומחה לכירורגיה של היד ! ללא בדיקה והבנה ה מפריע לך, אין שום משמעות לפענוח של ה-US. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד