יד עקומה לאחר קיבוע שבר אולקרנון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

11/12/2022 | 22:13 | מאת: שירה

בת 54, לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח אולקרנון. לאחר ריפוי בעיסוק שיפור מאוד מאוד משמעותי ומעל למצופה גם מבחינת הרופא. צילום לפני חודש מראה איחוי כמעט מלא. עם זאת, כשאני מיישרת את היד ( כמעט ישרה לגמרי), היד עצמה עקומה. כשאני עושה תרגילים מאוד כואבת לי העצם עצמה ( ולא השרירים כמו תמיד). האם להמשיך בתרגילים? האם אפשרי בכלל לתקן את העיוות? תודה רבה מראש

12/12/2022 | 07:34 | מאת:

שרה שלום, חודשיים וחצי לאחר הניתוח זה עדיין אמצע תהליך השיקום ו שיפור ימשיך עם המשך הפיזיותרפיה. גם הכאבים יפחתו. לא תמיד העיוות הוא ״אמיתי״ אלא תוצאה של בצקת ונפיחות שלאחר ניתוח וכשאלו ישתפרו גם העיוות ייעלם. לאחר סיום השיקום אני ממליץ לגשת לרופא המנתח ולראות באיזה עיוות מדובר, חומרתו והאם כדאי לטפל בו. לא כל עיוות אפשרי או מצריך תיקון. העיקר זה מרפק מתפקד ללא כאב. בברכה, ד״ר יהודה

12/12/2022 | 09:02 | מאת: שירה

תודה רבה