שטףדם בבוהן מתחת הציפורן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/11/2022 | 21:20 | מאת: שיר

בת56 סכרתית,הופיע ציפורן שחורה ,רופאים אמרו שטףדם יעבור,עברה חצי שנה לא עבר ושחור וכואב מה עושים?

שיר שלום, שטף דם תחת הציפורן נוצא לאחר חבלה ואת לא מספרת שהיתה כזו. באם אכן היתה חבלה ולאחר הופיע "ציפרן שחורה" זה יכול לקחת מספר חודשים ואפילו שנה עד שיעבוד. כדאי לבצע צילום ולעקב האם הצבע השחור מתקדם עם צמיחת הציפורן. אם לא היתה חבלה ואם אין התקדמות - יש לגשת תחילה לרופא עור לבירור הממצא. באם יהיה מקום לביופסיה על מנת לברר את טיב הממצא, יש לגשת לכירורג יד. בברכה, ד"ר חיים יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד