פרק כף יד לילד בן 16,5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/11/2022 | 07:08 | מאת: איריס נס

אשמח מאוד להסבר על תוצאת mri עבור בני בן 16.5 שסובל מכאבים קשים לאורך זמן ממצאים: לוחיות הצמיחה בשלבי סגירה עם בצקת לשדית פיזיולוגית בצמוד. אולנה-מינוס וריאנט קל. לא הודגמו קווי שבר, בצקות לשדיות פתולוגיות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. הדגמה תקינה של ה- TFCC. אי סדירות פוקאלית עם שינויים סקלרוטים פוקליים בקוטר כ- 0.5 ס"מ באספקט וולרי של המשטח המפרקי ברדיוס הדיסטלי ללא הדגמת פרגמנט אוסטאוכונדרלי מנותק או ממצאים חריגים מסביב. לא הודגם נוזל יתר במפרק ה- DRUJ או במדור הרדיו-קרפלי. ללא עדות לקרע ברצועות הסקפולונטית והלונוטריקווטרלית. הדגמה תקינה של הגידים המכופפים והמיישרים. ללא ממצא חריג בתעלות הקרפלית והאולנרית. ציסטה גנגליונית קטנה בקוטר עד 0.3 ס"מ באספקט דורזלי של הקרפוס בצמוד למפרק הסקפו-לונטי, ללא האדרה פתולוגית או בצקת במשטחי השומן מסביב. לא הודגמה האדרה פתולוגית במבנה הגרמי או ברקמות הרכות. לסיכום: 1. אי סדירות פוקאלית קטנה עם שינויים סקלרוטים במשטח המפרקי של הרדיוס, יתכן נזק פוסט חבלתי ישן ללא שינויים דלקתיים/תגובתיים באזור. 2. ציסטה גנגליונית זעירה באספקט דורזלי של הקרפוס, ללא שינויים דלקתיים מסביב. 3. אין לזהות קרע ברצועות האינטרינסיות, נזק ב- TFCC או ממצא חריג בגידים. תודה מראש איריס

איריס שלום, חלק מהממצאים שתיארת יכולים להיות אקראיים או חסרי משמעכות קלינית. הטיפול הרפואי הינו במטופל ולא בבדיקות מעבדה או דימות. מבלי להבין את ההיסטוריה של המטופל (כמה זמן כואב, האם היתה חבלה, מתי כואב, האם קשור לפעילות או לא ...) ובמלי לבדוק את המטופל (היכן כואב, האם יש נפיחות, מהם טווחי התנועה ....), אין באפשרותי לקשר בין מצאי הבדיקה לבין כאביו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד