לימפומה בשריר הדלתואיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/11/2022 | 21:54 | מאת: תמר

שלום רב, יש לי לי ליפומה בשריר הדלתואיד. עפ״י בדיקות us הליפומה גדלה מבדיקה לבדיקה. השבוע ביצעתי בדיקת mri ובפענוח נכתב ״בתוך שריר הדלתואיד באספקט הקדמי של הכתף השמאלית מודגם גוש שומני במימדים של 68*18*43 מ״מ… תהליך מוגדר היטב… התהליך מתאים במראהו ליפומה…״. הבנתי שבעבר הגישה היתה ניתוח הוצאה לליפומות גדולות מ-10 ס״מ וכיום הגישה גמישה יותר ומבצעים ניתוחים בגדלים קטנים יותר. אני בת 39, בריאה, הליפומה לא מפריעה לי מבחינה אסתטית ולא מגבילה בתנועה. מה עושים? עוקבים? מנתחים? תודה רבה

תמר שלום, תחילה יש לציין כי בכותכת השאליתא כתבת "לימפומה" שהינו גידול ממאיר הדורש טיפול אונקולוג ובהמשך הטקסט כתבת מספר פעמים ליפומה, שהינו גידול שפיר ודורש טיפול אורטופדי. לפי רוח הטקסט, אני מניח שהכוונה לשני ולכן אתייחס. לגופו של עניין, ליפומה הינה גוש שומני שפיר, אך כ-2% מגושים אלו עלולים להפוף לממאירים במהלך השנים. ישנם מספר פרמטרים המעלים את הסיכוי לכך, לדוגמא גודל הממצא (מעל 5 ס"מ) ועומקו (בתוך שריר). לכן ההמלצה היא על ניתוח להוציאו על מנת להימנע מהתמודדות עם סיכון לגוש סרטיני בעתיד. בברכה, ד"ר יהודה

17/11/2022 | 08:35 | מאת: תמר

תודה על תשובתך. הכוונה כמובן לליפומה. הכותרת הינה טעות כתיב (של התיקון האוטומטי בטלפון). שוב תודה על התשובה הבהירה ועל זמנך.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד