כאבים באצבע לאחר חיתוך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/11/2022 | 14:17 | מאת: אני

שלום בתחילת השנה חתכתי אצבע באזור המפרק חתך עמוק. חבשתי למשך כמה ימים , והפצע התאחה וחשבתי שבזה זה נגמר. ברם אולם כל כיפוף גרם לפתיחת הפצע ודימום ולאחר מכן כאב. כשניגשתי לרופא כף יד הוא טען שזה מאוחר מדי והחתך כנראה קרע גידים והם התאחו לא טוב וכבר אין מקום להתערבות כירורגית. שלח לריפוי בעיסוק, עשו לי אמבט פראפין לא עזר. רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטרא סאונד רקמות רכות. זה אורתופד כף יד: תלונות: חודשיים לאחר חתך רוחבי מעל ה PIP2 יד שמאל מאז כאבים ממצאים: הגבלה קלה בתנעות , בעיקר כיפוף , רושם של התחלה של בוטונייר זה תוצאות אולטרא סאונד: בדיקת אולטראסאונד רקמות רכות:אצבע יד כף 2 שמאל סיבת הפניה : בירור לא הודגם ממצא פוקלי ברקמות רכות .ל"הנגידים של אצבע ברצועות קולטרליות בגובה המפרק PIP תקינים מפרק PIP מעובה תת עם הדי קורטקס לא סדיר - ניווני? חבלתי ? צילום במאי האחרון: צ. אצבע 2 כף יד שמאל ============== אין לראות שבר או פריקה. מנח ומבנה עצמות שמורים. מרווחים פרקיים שמורים. אין לראות הסתיידויות ברקמות הרכות ממשיך לכאוב כל הזמן גם בלי תנועה. יש לך רעיון ? תודה

שלום, יתכן כי קיימת פגיעה עצבית או נזק קל לרקמה הרכה(גיד/רצועה/קפסולה של המפרק) שה-US לא יודע לזהות. ממליץ לגשת לריפוי בעיסוק כפי שהמליץ הרופא הראשון. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד