כאבים בבוהן היד עם אי יכולת לכופף אותה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/11/2022 | 19:14 | מאת: ע

שלום. הבוהן ביד לא ניתן לקפל ולכופף אותה היא עם כאבים.ועוד אצבע אחת נתפסת לי ומשתחררת בעזרת היד השנייה.מה ניתן לעשות.

שלום, אתה מתאר בעיה שנקראת "אצבע הדק" (TRIGGER FINGER): הגיד המכופף עןבד בתוך תעלה.כשיש היצרות בתעלה הוא "נתפס" והתנועה אינה חלקה ומלווה בקליק וכאב. הטיפולים האפשריים: - פיזויתפירה וריפוי בעיסוק, כולל סד מתאים - טיפול יעיל אך דורש התמדה וסלבלנות - זריקת סטרואידים - טיפול מאוד יעיל לאחר זריקה חד פעמית, אך 50% מהמקרים חוזרים תוך שנה - ניתוח שפותח את התעלה ומשחרר את הגיד. טיפול יעל לטווח הארוך, אך כרוך בניתוח, צלקת, שיקום ... ממלית לגשת למומחה לכירורגיה של היד ולדון באופציות השונות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד